ЦСКА изпусна да накаже страхлив Лудогорец! Ники Йорданов не даде дузпа и два червени картона!

Цска Лудогорец 53

ЦСКА и Лудогорец завършиха наравно 1:1 в голямото дерби на кръга в Първа лига. Двата отбора си размениха по едно попадение чрез Кешеру и Кирил Десподов. Румънецът не получи дузпа при резултат 0:1 в началото на второто полувреме след шпагат на Божидар Чорбаджийски, а реферът Николай Йорданов спести червени картони на Яцек Горалски и Джоди Лукоки за груби настъпвания в гръб на Мауридес и Десподов. В 88-та минута Сисиньо все пак бе изгонен заради втори жълт картон.

ЦСКА започна по-добре мача и изглеждаше по-опасният отбор в предни позиции, докато Лудогорец чакаше грешка на „червените“ и шанс след мълниеносна контраатака. И двата отбора извършиха доста нарушения, което логично ограничи и чистите голови положения през първите 25 минути. Темпото обаче не спираше да се вдига и двубоят бе доста интересен.

Едвин Джеси отправи силен удар в 17-та минита и предизвика първото спасяване на Ренан. В 23-та крилото измъкна топката почти на аутлинията и опита да вкара от малък ъгъл, но Антон Недялков спря изстрела.

В 25-та  Светослав Дяков отне в собствената половина и пусна спорен пас за Яцек Горалски, който се хвърли на шпагат за топката, но вместо това уцели в ахилеса вече пресеклият подаването Мауридес. Главният рефер Николай Йорданов подмина ситуацията, въпреки че Горалски определено заслужаваше картон, който можеше и да бъде червен. Жълт обаче получи Рубен Пинто, който бурно протестира пред Йорданов, а после влезе в спор и с четвъртия съдия.

Само минута след тази ситуация Лудогорец поведе с гол – копие на този на Лукас Саша срещу Верея. Центриране от корнер бе продължено пред голлинията от Антон Недялков, а там Клаудиу Кешеру бе изпуснат и от 3-4 метра нямаше как да не вкара.  Три минути по-късно Марселиньо засече атрактивно от въздуха и стреля от точката на дузпата, Черниаускас не се намеси по най-добрия начин и топката се озова на пътя на Кешеру. Румънецът обаче тресна гредата от непосредствена близост, а дори и да бе отбелязал голът нямаше да бъде зачетен заради засада, която страничният рефер маркира навреме.

ЦСКА реагира мигновено и пренесе играта почти изцяло в половината на Лудогорец, което до края на полувремето даде шанс два шанса за изравняване. Първо в 39-та минута центриране от корнер внесе смут в отбраната на разградчани и Божидар Чорбаджийски реагира най-добре, стреляйки почти от паднала позиция. Ренан обаче демонстрира рефлекс и с крак изби точно пред голлинията. В 43-та минута Кристиян Малинов отклони красиво с пета назад за Рубен Пинто, който от движение с десния крак нанесе мощен шут, но топката премина на сантиметри покрай гредата. Преди тези положения Ренан улови и вторият удар на Джеси в мача, който обаче бе доста по-слаб от първия.

Нестор Ел Маестро нямаше намерение да се бави със смените в атака и още на полувремето Али Соу се появи на мястото на Мауридес, който не оказа почти никакво влияние в мача.

”Червените” почнаха устремено второто полувреме и превзеха центъра на терена, но отбраната на Лудогорец се справяше на 10 метра пред наказателното си поле.

В 59-та минута Вандерсон опита да изненада Черниаускас с удар по тревата от фаул почти на тъчлинията. Вратарят на ЦСКА обаче не трепна.

В 62-та Малинов отне в центъра и пусна за Десподов, който с пета продължи за Жеферсон. Той центрира меко, но топката дойде назад за Али Соу и нападателят я прати над гредата.

В 69-та минута обаче Манолев направи перфектно центриране за непокритият на втора греда Десподов. Крилото с мощно воле в долния десен ъгъл не остави шанс на Ренан и изравни резултата – 1:1. Преди да влезе в мрежата топката се удари и в гредата.

В 80-тата минута Бодуров стреля с глава след корнер, а Недялков изби на метър пред голлинията. Десподов овладя на границата на наказателното поле и се гласеше да стреля, когато Лукоки връхлетя и го настъпи в гръб по прасеца. Националът падна и поиска нарушение, но сигнал не последва.

Две минути преди края на редовните 90 Сисиньо фаулира Десподов и бе изгонен с втори жълт картон. Нямаше време обаче ЦСКА да използва численото си предимство и мачът завърши 1:1, което остави и разликата между двата отбора 6 точки в полза на Лудогорец.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ