Наско Сираков има защо да трепери преди мача с ЦСКА! Не от Гриша Ганчев, а от неговия човек в дербито

7 Dni Sport25.04.2024
Гриша Ганчев

Стамен Белчев може и да е приеман до известна степен със смесени чувства от по-взискателните фенове на ЦСКА, но няма как да му се отрече един безспорен факт – той е най-успешният треньор в дербито, откакто собственик на клуба е Гриша Ганчев.

Стамен ще изведе „червените“ за седми път в двубой от първенството срещу този съперник, като до момента е записал 3 победи. Той има впечатляваща успеваемост като сред шестте има мача само едно поражение и две равенства.

Нито един от треньорите при Ганчев не е успял да спечели дори два пъти дербито. По един успех има величията Стойчо Младенов и Любо Пенев, като първият има едва две срещи на сметката си, като няма поражение. Трима от треньорите от бивша Югославия – Саша Илич, Нестор Ел Маестро и Бруно Акрапович – имат по един успех, а останалите победи се държат от Добри Митев и Христо Янев. Трима наставници – Милош Крушчич, Люпко Петрович и румънецът Еди Йорданеску – изобщо не са постигнали успех, но пък всеки от тях е водил отбора само в един мач.

Интересно е, че Белчев започва със загуба тези мачове, като на 4 март 2017 година „червените“ повеждат, но „сините“ обръщат с попадения на Прохазка и Яблонски в последните 20 минути. Треньор на Левски в тази среща е Ники Митов. Белчев обаче бие по категоричен и в двата мача от плейофите с по 3:0. В единия двубой вкарват Арсенио, Десподов и Каранга, а в другия два пъти вкарва Шимао и веднъж Густаво Кулма. Третата победа на Белчев е от пролетта на 2018 година, когато отборът бие с попадение на Каранга.

„Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ