Общината вече е собственик на „Георги Аспарухов“, веднага поряза Левски: Няма как да говорим с вас за…

7 Dni Sport25.04.2024
1

Стадион „Георги Аспарухов“ официално е собственост на Столична община. Това бе единодушно прието на заседание на СОС с 46 гласа „ЗА“, 0 „ПРОТИВ“ и 0 „ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ“.

Новинатаза ПФК Левски е, че  вече съоръжението може да се отдава под наем или да се учреди ограничено право за ползване, но няма как стадионът да бъде даден на концесия, каквото е желанието на сините. Към днешна дата футболният клуб е ползвател, като ще се проведат разговори и ще се реши как ще се процедира, тъй като Левски има инвестиционно намерение и желание да построи нов стадион.

Председателят на спортната комисия към СОС – Димитър Шалъфов – коментира ситуацията с „Герена“.

„Няма как да говорим за концесия, тъй като стадионът не може да бъде отдаден на концесия. Вариантите, ако дойдат предложения в посока стадионът да се отдава, са по закона за физическото възпитание и спорта. Там вариантите са за отдаване под наем или за учредяване на ограничено право за ползване, но няма как стадионът да бъде даден на концесия. Администрацията в преговорите вече с държавата и ресорните органи ще представят идеите им и проектите. Как и откъде ще дойде финансирането, какви са идеите и проектите за обектите“, заяви Шалъфов.

За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ