В събота Левски може да причини на ЦСКА нещо, което не е правил откакто Гриша Ганчев беше в Литекс

7 Dni Sport25.04.2024
1

Левски ще запише историческо събитие, ако победи ЦСКА в събота, когато двата отбора ще изиграят своя трети мач за първенство през сезона. До момента „сините“ не са побеждавали никога на Националния стадион „Васил Левски“ „червените“ в плейофен мач в края на кампанията.

Левски все пак е стигал до успех в подобно дерби, но това се е случило преди 22 години и то на стадион „Георги Аспарухов“. Тогава „сините“ побеждават ЦСКА с 1:0 с гол на Саша Симонович, който дебютира за тима във въпросното дерби. В тази кампания Левски, който става шампион в крайна сметка, реално се бори за титлата с Литекс на Гриша Ганчев, а „червените“ финишират на цели 18 точки от върха.

Като цяло ЦСКА доминира в третите мачове през сезона. „Армейците“ имат три победи в общо 8 такива срещи. Четири срещи пък са завършили с равенство, което е и най-честата развръзка.

До момента само последният плейофен мач между двата гранда е имал стойността на титлата и то не съвсем. Миналия сезон ЦСКА трябваше да победи Левски, а в същото време да се надява на издънка на Лудогорец на „Тича“, за да грабне титлата. „Червените“ свършиха своето – удариха „сините“ с 2:0, но „орлите“ успяха да оцелеят срещу Черно море, побеждавайки с 1:0. Така титлата не стигна до ЦСКА, но последният плейоф беше и най-решителният за крайния резултат на сезона.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ