Време е за ЦСКА срещу ФК ЦСКА 1948 на стадион „Българска армия“

7 Dni Sport29.08.2022
ЦСКА - ФК ЦСКА 1948, Иван Турицов, Юрген Матей, Амос Юга

Днес в 20:30 часа на „Българска армия“ един срещу друг застават отборите на ЦСКА и ФК ЦСКА 1948.

Предстои мач, който ще бъде изпълнен с високо напрежение и горещи червени страсти. Двата тима, които претендират за наследник на оригиналния ЦСКА не крият неприязънта помежду си. А в момента те са и преки конкуренти в битката за челните места, което прави двубоя още по-интригуващ.

Макар доскоро ЦСКА да обръщаше по-голямо внимание на участието си в Лигата на конференциите, отборът започна силно и в първенството. „Червените“ записаха 4 победи и 1 равенство до момента и заемат 5-ото място в класирането, като имат и два мача по-малко от днешния си съперник. След като отпаднаха от Европа, сега възпитаниците на Саша Илич ще съсредоточат всички усилия на домашната сцена, където отново целта е шампионската титла, която се изплъзва вече толкова дълго време.

В същото време ФК ЦСКА 1948 пристига на „Армията“ като лидер в класирането на efbet Лига. Играчите на Любослав Пенев доказаха, че ще бъдат сериозен фактор през този сезон. Отборът показва добър футбол и надеждите са за пореден силен мач и позитивен резултат.

Във ФК ЦСКА 1948 се събраха доста „червени“ легенди. Освен треньора Любослав Пенев, там са още и Стойчо Младенов, Ради Здравков, Валентин Илиев, Методи Деянов, Методи Томанов и др. Това явно не се харесва на феновете на ЦСКА, които бързо „задраскаха“ бившите си любимци. Ултрасите, които са в конфликт с шефовете на „Армията“, дори призоваха за пълна мобилизация за този мач и пълен стадион. Това само показва колко голямо значение придават те на този сблъсък. Не е изключено да има и провокации по време на срещата.

От друга страна феновете на ФК ЦСКА 1948 обявиха бойкот на днешния двубой. Те отказват да присъстват на него поради две причини – тъй като „не може да са гости на родния стадион, още по-малко в сектор „Б“ и също така според тях „ако се спазваха законите, този мач щеше да се играе в Ловеч“.

В исторически план това ще бъде шести мач между тези два отбора. Досега предимството е за ЦСКА с 3 победи, 1 равенство и 1 загуба. Интересен факт е, че играчите на Саша Илич записаха 4 победи в първите си 4 мача като домакин от началото на кампанията. От друга страна пък ФК ЦСКА 1948 е без загуба като гост до момента – 2 победи и 1 реми.

ЦСКА няма да може да разчита на треньора си Саша Илич, който е наказан за този двубой. Така мястото му на пейката ще заеме Милорад Гекович. Георги Йомов пък даде положителна допинг проба и е със спрени състезателни права.

Най-вероятно единайсеторката на домакините ще бъде съставена от Бусато на вратата и Турицов, Кох, Матей и Де Нойер в защита. Вион и Юга ще са двойтака опорни халфове, а Шопов и Гарсес ще действат по крилата. Атаката ще води Бамба, а зад гърба му ще го подкрепя Линдсет.

Любослав Пенев пък не може да разчита на наказания Александър Колев. Така гостите ще излязат с Наумов под рамката и Фуртадо, Даскалов, Хелитон и Лясков в защита. Чочев ще е в ролята на дефанзивен полузащитник, а Октавио и Умарбаев ще действат пред него в средата на терена. Русев и Кирилов ще бъдат на двете крила, а Бастунов ще води атаката.

efbet Лига, 8 кръг:

ЦСКА – ФК ЦСКА 1948

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Кох, Матей, Де Нойер, Вион, Юга, Шопов, Линдсет, Гарсес, Бамба

ФК ЦСКА 1948: Наумов, Даскалов, Хелитон, Лясков, Чочев, Умарбаев, Октавио, Русев, Кирилов, Бастунов

Стадион: „Българска армия“, София

Съдия: Радослав Гидженов

Начало: 20:30 часа

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ