Пускат жалба срещу съдията от драмата в „Надежда“

7 Dni Sport29.08.2022
Локомотив София - Спартак Варна, Кристиян Колев

Спартак (Варна) ще подаде жалба срещу съдийството на Кристиян Колев при загубата с 2:3 като гост на Локомотив (София) в събота вечерта. „Железничарите“ спечелиха драматично с гол от дузпа в 12-ата минута на добавеното време, а ситуацията беше разглеждана с ВАР.

Мачът беше дебют за рефера в елита, а „соколите“ имат претенции към отсъждането му в 73-ата минута. Тогава Колев показа червен картон на Здравко Димитров за симулация в наказателното поле, а след това промени решението си след преглеждане на ситуацията с ВАР. Вместо обаче да даде дузпа за Спартак, реферът отсъди пряк свободен удар в полза на Локомотив в половината на варненци.

„Подаваме жалба срещу съдийството за мача с Локомотив (София). Преди началото на сезона обикаляха по отборите и ни разясняваха какво точно разглежда ВАР. Показаха в какви ситуации се произнася. Неотсъдени фаулове и обратни тъчове не се гледат. Това, че не ни дадоха дузпа, а отсъдиха пряк свободен удар пред нашата врата е, меко казано, нелогично. Изгони Здравко Димитров, а след това отмени решението си и даде фаул“, коментира главният мениджър на Спартак (Варна) Георги Иванов-Геша пред колегите от „Тема Спорт“.

„Главният съдия отсъди и много съмнителна дузпа за домакините. Нямам думи за това, което се случи. Жалко е, че постоянно си говорим за ВАР, толерантност и уважение към реферите, а всъщност това трябва да е само от нашата страна, а съдиите продължават да правят каквото си искат. Комуникацията между треньори, футболисти и съдии преди години беше на много по-високо ниво, а сега реферите си мислят, че отборите си събират, за да има на кой да свирят. Малко се измества фокусът към съдийството, а не към футбола“, допълни Иванов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ