Камбуров озадачи Берое: По-добре да играем във втората шестица и да стигнем плейоф за УЕФА

7 Dni Sport06.02.2020
Витоша Бистрица Берое (12) Камбуров

Нападателят на Берое Мартин Камбуров заяви, че спечелването на седмото място и бараж с третия е по-лесният вариант за достигане до Лига Европа. Така и той по-лесно ще може да продължи да гони рекорда по голове на Петър Жеков в елита – 253. Камбуров има 228 попадения.

„Сега съм си поставил краткосрочна цел да издържа до лятото. Да се представя добре и да видя как ще се развият нещата. Ако мога да вкарам девет гола и през пролетта, нищо не ми пречи да продължа. Тази кота от голове, която следвам, и рекордът ме държат жив. Не ми тежи психически. Имам стимул. Тук не говорим за пари. Затова се трудя толкова усърдно. Годините са просто едни цифри, чувствам се добре. Видяхте, Жоро Илиев игра, докато подобри рекорда, и то на високо ниво, а не само да стигне постижението“, каза голаджията за „Мисия футбол“ на журналиста Владимир Иванов.

„На 99 процента мисля, че ще се получи да изпълним целта – шестото място, но лошото е, че ЦСКА и Локо Пловдив са доста точки пред нас и четвъртото място почти изглежда мираж. По-добрият вариант, по-лесният, за мен е седмото място и да гоним плейофа с третия за Лига Европа. Но пък в шестицата ще се борим да играем по-хубави мачове“, завърши нападателят на заралии.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ