Освободиха Мартин Камбуров след парична гаранция

Витоша Бистрица Берое (12) Камбуров

Футболистът на Берое Мартин Камбуров е освободен с мярка „парична гаранция“ в размер на 1 000 лева. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Той бе привлечен като обвиняем по бързо производство за противозаконно унищожаване на чужди движими вещи – три броя „скоби“ от система за репатриране, собственост на ОП „Паркиране и репатриране“ в Пловдив. След това спортистът е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

Събраните до момента доказателства сочат, че автомобилът на Камбуров бил спрян след поставен знак за забрана за престой и паркиране и допълнителен указателен знак за репатриране с „паяк“. Покрай него преминал специален автомобил от ОП „Паркиране и репатриране“ с трима служители – водач, текелажник /прекачвач/ и полицейски служител от „Общинска полиция“. Заради неправилното паркиране на колата на футболиста били поставени три броя скоби и предстояло репатрирането му.

В този момент пристигнал обвиняемият. Когато видял тримата служители, обвиняемият започнал да ги обижда и ругае по повод действията им. Той хвърлил по унизителен начин на земята пред тях 30 лева – една банкнота от 20 лева и една банкнота от 10 лева, за да плати таксата за неправилно паркиране, пише Нова.

Полицейският служител му поискал документ за самоличност играчът на Берое отказал да го предостави. Качил се в автомобила и потеглил с поставените три броя „скоби“. След няколко метра спрял, като на място пристигнали екипи на „Общинска полиция“ и на Трето РУ на МВР-Пловдив.

Установено е, че „скобите“ са били повредени по време на движението и не могат да се използват повторно. Мартин Камбуров е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Бързото производство ще приключи в законния срок, уверяват от прокуратурата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ