Етър си върна свой юноша и взе голмайстора на Добруджа

7 Dni Sport13.06.2023
Етър Велико Търново, Християн Славков

Завърналият се в елита на българския футбол Етър Велико Търново направи двоен трансферен удар, привличайки защитника Мартин Николов и нападателят Денислав Александров. Така те стават първите нови попълнения в състава на „болярите“, който се завърна в елита на България след два сезона във Втора лига.

Мартин Николов е юноша на клуба, като той идва от Септември София. Мартин е роден на 10 октомври 1993 г. и е кадър на „болярите“, с които през 2017 г. извоюва предишното влизане в елита. После кариерата му продължи в Локомотив Горна Оряховица, Кариана Ерден, Ботев Враца и Септември София. Висок е 172 см и играе като ляв бек. На 29 години е и има над 170 мача в професионалния футбол.

„Ръководството ме потърси и се разбрахме бързо. Това си е Етър, аз съм юноша на този клуб и е добре да се върна в отбора, в който съм израснал. Преминах през всички гарнитури, после бяхме в Трета лига, спечелихме я, после спечелихме и Втора лига. Вече съм доста по опитен, натрупах 4 сезона в Първа лига. С 90 % от играчите се познаваме, вече има и доста великотърновци в състава. Очаквам да си направим добър отбор, Етър трябва да е стабилен тим за елита“, заяви Мартин Николов след подписването на договора си.

Що се отнася до Денислав Ангелов, за последно той бе в Добруджа, където стана голмайстор на отбора в изминалото първенство с 9 попадения, вкарани в 30 мача. Висок е 174 см и тежи 76 кг. Роден е на 8 юни 2001 г. и е юноша на Черно море, като за първия тим има 28 мача, а през 2021 г. бе под наем в ЦСКА 1948. После премина в клуба от Добрич, с който се раздели след изтичането на договора си. Бил е юношески и младежки национал.

„Потърси ме ръководството на Етър и се разбрахме. Отборът влиза в Първа лига, а аз искам да получа шансове да играя там, да помогна с каквото мога на отбора, те да ми помогнат да израсна и да си бъдем полезни взаимно. С Емануел Луканов се познаваме от „Черно море“, където ми беше треньор на юношите и шеф на школата. Върнах се за малко във Втора лига в Добрич, където изпълнихме целта, но искам да намеря моето бъдеще другаде и избрах Етър. Познаваме се с почти всички футболисти тук. Играя като централен нападател и знам, че от мен се очакват голове. Аз също ги очаквам и ще дам всичко от себе си!“, каза нападателят, след като подписа договор с „болярите“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ