Велизар Димитров за Костов: При него играхме като Барселона. Той е строг, но справедлив

7 Dni Sport13.06.2023
България - Италия, Пепе, Велизар Димитров

Бившият нападател на ЦСКА Велизар Димитров, който игра за Металург (Донецк) под ръководството на новия треньор на Левски – Николай Костов, коментира наставника през 2011-та година, когато той отново пое „синия“ тим.

Ето какво каза Вили през 2011 г. за „Дарик радио“:

„Продължаваме да бъдем много добри приятели с него. Феновете на Левски и хората ще се убедят какъв човек е. Две години и половина работихме заедно и съм с отлични впечатления от неговата работа, а и не само аз, а и цялата футболна общественост в Украйна. До ден днешен се говори за стила, който изгради“, коментира Велизар Димитров.

„Става дума за футбол, който се харесва на всички фенове. Топката се сваля на земята и се играе бързо. По негово време отборът бе един умален модел на Барселона. Футболът, който практикувахме се харесва.“

„Николай Костов е изключително строг и справедлив. Играчите трябва да спазват дисциплина, както на тактическа на терена, така и извън него. Това са все хубави неща. Тук все още има негови плакати. Хората много го уважават. Общо взето трудно се разделиха. Два пъти си подава оставката, но не му я приемаха“, каза още нападателят.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ