Национал на България си отвори голям проблем в ЦСКА след тази демонстрация на мача с Левски

7 Dni Sport29.04.2024
ЦСКА - Локомотив Пловдив, Християн Петров

Централният защитник на ЦСКА Християн Петров не бе особено щастлив в края на съботното дерби с Левски, макар че съотборниците му победиха съперника с 3:1.

Капитанът на младежкия национален отбор изрази бурно недоволството си при третата и последна смяна на Стамен Белчев в срещата. Причината – в добавеното време на терена се появи Данило Асприля на мястото на Фернандо Каранга, а в същото време нито един български футболист не взе участие в двубоя. Неизползвани резерви, освен вратаря Евтимов и национала на Люксембург Махмутович, останаха четирима родни полеви играчи – самият Петров, Георги Чорбаджийски, Станислав Шопов и Илиан Антонов.

Когато загряващите футболисти бяха привикани да се върнат на скамейка, стана ясно, че само Асприля ще се появи на терена, Петров ясно показа и изказа несъгласието си с треньорското решение. Ситуацията беше видяна от доста репортери, които бяха позиционирани край аутлинията пред сектор Г. Петров демонстративно хвърли своя потник на пейката и едва дочака последния съдийски сигнал, за да се прибере в тунела.

Той не участва и в празненствата за победата с феновете, а същото се отнася и за Шопов, който се запъти към съблекалнята след края на мача.

Християн Петров не е играл от началото на месеца, след като получи контузия в глезена при домакинската загуба с 1:2 от Локомотив Пловдив. Той попадна в групата за последните два мача с Арда и Левски, но не се появи на терена. Възможно е това да се случи при гостуването на Ботев Пд в полуфинала-реванш за купата в сряда, след като Юрген Матей се представи много слабо във вечното дерби, а изпитваше и физически проблеми.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ