Вестник се заяжда със Станимир Стоилов: Мъри, стига убива времето! Къде са ти резервите?

7 Dni Sport25.03.2023
Левски - Лудогорец, Станимир Стоилов

Чакайте само да се оправят терените и ще видите играта ни! Така предупреждаваше Станимир Стоилов. И срещу Арда се видя, че „сините“ наистина могат да бъдат неудържими, когато условията са им по вкуса. За съжаление доста бързо дойде паузата за националните отбори, за да видим дали наистина на „Герена“ могат да поддържат възходяща линия в представянето си, защото именно такава им е нужна, ако искат да стигнат до виза за Европа, след като си отрязаха един от пътищата за там – този през Купата на България. Рикардиньо се отпуши, което е добре. А това важи и за неговите сънародници Уелтън и Роналдо, които бяха забравили как се вкарват голове. Кой от август, кой от септември.

Към хубавите неща трябва да прибавим и това, че Левски има състав, който трудно може да бъде сбъркан. Но това от друга страна крие проблем, който винаги се набива на очи, когато нещата се закучат. Имат ли на „Герена“ и План Б? Ако погледнем мачовете, които се изиграха през пролетта, дори и само тези, последните, не може да не се набие на очи зимната дрямка, в която се намират резервите. Те не помогнаха за обрат срещу Черно море (0:1), не промениха нещо срещу Пирин (1:1), както и при 0:0 с Лудогорец. Нещата не се промениха и при последвалите 3 победи, когато позитивното развитие на срещите би трябвало да помогне на резервите да бъдат по-спокойни и да довършат съперника. Нищо подобно. В Пазарджик Стоилов започна да прави смени след 71-ата минута. „Да убива времето“, биха казали някои. Това се повтори и при 2:0 над Ботев Враца, когато Мъри дори се забави с минута при първите промени на стартовите 11. В Кърджали това статукво се затвърди.

Така на сметката на резервите продължават да стоят цифрите от есента – 6 гола и 5 асистенции. А в същото време други чупят рекорди по този показател и вземат мачове, които на „Герена“ биха определили като „невъзможни“./ „Мач Телеграф


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ