Тя разтресе ЦСКА: Лудогорец е готов на бандитски действия! Видяхме какво правят, за да ни отнемат титлата

7 Dni Sport25.03.2023
кирил домусчиев

ЦСКА ще посрещне месец април като лидер в класирането за първи път от вкарването на отбора в Първа лига. Червените водят с 4 точки на втория Лудогорец. На „Армията“ все по-уверено се изговаря думата „титла“, а до края на първенството остават едва 11 двубоя. Някои от тях обаче доста тежки – срещу шампиона от Разград и големия съперник Левски.

По тези теми пред „Тема Спорт“ мнението си даде един от най-популярните привърженици на армейците в сферата на журналистиката – Светла Петрова.

Ще успее ли ЦСКА да задържи върха в класирането и да прекъсне сушата без шампионска титла?

– В отговора тук човек трябва да инвестира повече желание, отколкото реална прогноза. Защото виждаме колко е трудно, как всеки мач, дори с отбори, които не предполагат да ни създават проблеми, в крайна сметка побеждаваме измъчено с 1:0. Силно се надявам да успеем да удържим до края и най-сетне да се зарадваме на шампионска титла. Наши основни козове са треньорът, колективът в отбора и страхотната подкрепа на публиката. Саша Илич изглежда наясно как да изведе отбора до титлата, но тепърва има много важни мачове, в които трябва да налучка най-точната формула, за да взимаме пълния комплект точки. Защото това е най-важното. В края на краищата не е толкова важно по какъв начин ще стигнем до титлата, а да го направим. След това със задна дата няма как да има критики за пътя, който сме избрали до нея.

Какви са прогнозите ви за предстоящите скоро дербита срещу Левски и Лудогорец?

– Това са ключовите мачове на сезона. Успеем ли да ги вземем, с едната ръка ще държим титлата в ръцете си. Очаквам пълна мобилизация, много точно проучване на противника от треньорския щаб и изключително гореща подкрепа от феновете. И Левски, и Лудогорец не се намират в оптималното си състояние, имат проблеми от различни естества. За първи път виждаме поражения на Лудогорец, каквито не си спомняхме в последните години, и трябва да се възползваме от това, както и от подема не само в нашия отбор, но и в цялата армейска общност. Разбира се, винаги човек се нуждае и от късмет. Дано съдбата е с нас.

Очаквате ли удари под кръста от прекия конкурент за първото място?

– Да, от този конкурент винаги могат да се очакват удари под кръста. Това е нещо, с което все още ни е трудно да се борим. Но ако има реакция на цялата червена общност, не е невъзможно. Малко по малко нещата могат да започнат да се променят. Но за съжаление все още гледаме мачове като този между Лудогорец и Черно море в Разград преди няколко кръга, който беше бандитския грабеж. Ако не беше мощният съдийски фактор, гостите нямаше да загубят този мач. Но ние сме свикнали да водим тази битка години наред. В крайна сметка правото, истината и справедливостта са на наша страна и ние трябва да ги доведем докрай!


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ