Англия стартира Световното първенство в Катар срещу Иран

7 Dni Sport21.11.2022
Световно първенство по футбол в Катар 2022, Англия

Отборът на Англия, който е финалист от Евро 2020, започва участието си на Мондиал 2022 с двубой срещу Иран. Срещата, която е от група „B“, ще се изиграе на стадион „Халифа Интернешънъл“ е от 15:00 часа. „Трите лъва“ продължават да мечтаят за първи голям трофей от 1966 година насам. На Мондиал 2018 англичаните завършиха на четвърто място, след като на полуфиналите загубиха от Хърватия след дузпи, а в мача за бронзовите медали отстъпиха на Белгия. На Евро 2020 Англия стигна до финала, но загуби на „Уембли“ от Италия след изпълнение на дузпи. Сега амбицията на островитяните са да стигнат до края.

Англия обаче не показва никак добра форма в последните месеци, като отборът на Гарет Саутгейт не успя да спечели нито един мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите, вследствие на което изпадна от дивизия „А“. Серията на „трите лъва“ без победа възлиза на шест мача. Отборът нямаше време да изиграе нито една приятелска среща преди първия си мач в Катар.

Иран участва за трети пореден път на финалите на Световното първенство и общо за шести път в историята си. Във всеки от последните три Мондиала отборът бе воден от Карлуш Кейрош. До момента „персите“ имат само две победи на световни първенства – срещу САЩ през 1998-а и срещу Мароко през 2018 година. Иран изигра две контроли преди началото на Световното първенство в Катар. В първата тимът на Кейрош победи с 1:0 Никарагуа, след което загуби с 0:2 от Тунис. Това бе едва трето поражение в последните 22 мача на иранците.

Англия и Иран ще играят за първи път помежду си в историята.

Кайл Уокър, който тъкмо се възстанови от контузия, ще пропусне тази среща, като най-вероятно в негово отсъствие отдясно на отбраната ще стартира Киърън Трипиър. Джеймс Мадисън също има лека травма, заради която тренира индивидуално, така че и той ще пропусне първия мач. Очакванията на английските медии са като титуляр да започне голямата звезда на Борусия (Дортмунд) Джуд Белингам. Сердар Азмун също лекуваше до последно контузия, така че едва ли ще стартира за Иран срещу Англия.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ