Сенегал и Нидерландия стартират на Мондиала с мисъл за успех

7 Dni Sport21.11.2022
Световно първенство по футбол в Катар 2022, Сенегал

24 часа след старта на Мондиала отборите на Сенегал и Нидерландия се изправят във втория мач от група “А”. На фона другите два тима в тази група – домакините от Катар и Еквадор, африканците и европейците имат очаквания да продължат към осминафиналите.

Броени дни преди старта обаче сенегалците понесоха огромен удар, след като останаха без най-голямата си звезда Садио Мане. Нападателят на Байерн (Мюнхен) падна жертва на травмата си, която получи наскоро. В крайна сметка се разбра, че няма шанс той да се възстанови скоро и се наложи да бъде направена смяна в групата.

При този вариант лидерската роля в състава на “лъвовете от теранга” трябва да бъде поета основно от капитана Калиду Кулибали. Другите водещи футболисти в редиците на Сенегал са съотборникът му в Челси Едуар Менди, Идриса Гей от Евертън, Абду Диало от РБ (Лайпциг), Бамба Диенг от Марсилия и др. Селекционерът Алиу Сисе предпочита да залага на схема 4-3-3.

Нидерландците влизат в турнира с амбицията за възможно най-продължително участие. За селекционера Луис ван Гаал това е последен изобщо голям форум, защото той вече се беше отказал от треньорството, но се съгласи да се завърне в името на националния тим. Освен това преди месеци 71-годишният вече специалист се справи с онкологично заболяване, което допълнително го амбицира да покаже на света какво може.

“Лалетата” не бяха на Мондиала в Русия и сега са длъжни да се реваншират. Сега и те, по подобие на Сенегал, ще са без водещия си нападател – Мемфис Депай. Играчът на Барселона е с травма в слабините и пропуска първия двубой. Нидерландците изглеждат най-стабилни в защита, където са имена като Вирджил ван Дайк, Матайс де Лихт, Стефан де Фрай, Дейли Блинд и Нейтън Аке. В атака във форма са Стивън Бергвайн и Люк де Йонг.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ