ЦСКА представя проекта за новия си стадион скоро. До месец.

7 Dni Sport16.11.2022
ЦСКА, Пресконференция, Стадион "Българска армия"

ЦСКА е готов с идейния проект за реконструкцията на стадион „Българска армия“ и остава да бъдат изгладени последни минимални детайли, преди той да бъде входиран за одобрение. Това ще се случи най-късно до месец.

Само преди няколко дни „червените“ публикуваха разяснителен видеоклип, в който показаха напредъка си за стадиона.

„Преди половин година наехме голяма международна фирма, която да разработи проект за изграждането на модерно спортно съоръжение. Отделно започнахме работа с международно архитектурно бюро и консултантски къщи. Повече от 20 чуждестранни специалисти с богат опит в строителството на стадиони в цял свят пристигнаха в България, за да се запознаят в детайли със съществуващия вече стадион „Българска армия“, с парцела, с околната среда и със заинтересованите страни. Месец по-късно започна същинската работа по създаването на подробен идеен проект за новия стадион“, обявиха от Борисовата градина.

Съвсем скоро той ще бъде входиран в държавното дружество, собственик на имота – „Сердика спортни имоти“, което трябва да кандидатства за разрешително за строеж. В следващите дни двете страни ще подпишат меморандум, който ясно да очертае задълженията им по казуса. Срещата трябва да бъде насрочена от спортното министерство, като вече клубът и държавата са разменили текстове с предложения за предстоящия контракт.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ