Лудогорец ще довършва започнатото, за да влезе в Лига Европа

7 Dni Sport25.08.2022
Лудогорец - Сутиеска, Каули Оливейра, Антон Недялков

Шампионът Лудогорец гостува на Жалгирис в мач реванш от плейофите на Лига Европа. В първия двубой в Разград “орлите” взеха победа с 1:0, като пропуснаха доста положения и можеха до голяма степен да си подпечатат класирането за груповата фаза още в първата среща. Сега обаче литовците запазиха шансове и българите трябва да бъдат пределно концентрирани, за да си осигурят влизането. Допълнителна трудност за разградчани ще бъде и фактът, че теренът, на който ще се играе двубоят е изкуствен.

„Ключово е да вкараме гол повече от тях утре, трябва да сме готови за труден мач. Трудно е да кажа колко е разликата с терена. Ние тренираме на естествена трева тук, там е различно, ще опитаме да се приспособим”, каза преди мача наставникът Анте Шимунджа.

Лудогорец започна еврокампанията си в Шампионската лига, като в първия и втория квалификационен кръг отстрани съответно черногорския Сутиеска с 2:0 и 1:0 и Шамрок Роувърс с 3:0 и загуба 1:2. В третия рунд обаче бе отстранен от хърватския Динамо (Загреб) с две загуби – 1:2 и 2:4, което прати отбора във втория по сила турнир на Стария континент.

Жалгирис също започна от Шампионската лига, където в първия кръг отстрани Балкани от Косово след продължения. Във втория тимът хвърли сериозна бомба и изхвърли шведския първенец Малмьо с две победи – 2:0 и 1:0. В третия обаче претърпя крушение срещу норвежкия Бодьо/Глимт – 0:5 и 1:1.

В Лудогорец продължава да има кадрови проблеми за мачовете в Европа. В първия двубой извън строя заради наказания бяха Доминик Янков, Жан Карничник и Рик Джонатан. Днес пък аут е Кирил Десподов заради натрупани картони. Под въпрос заради различни проблеми пък са Янков, Каули и Клод Косалвеш.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ