Съдията от Левски – Хамрун излетя от нарядите за ШЛ

7 Dni Sport16.08.2022
Левски - ПАОК, Фенове

Съдията Ищван Ковач, допуснал фаталната за “Левски” грешка преди гола на “Хамрун” в 92-ата мин от мача на “Герена”, не получи наряд за плейофите за влизане в Шампионската лига през настоящата седмица, макар предварително да бе считан за сигурен главен арбитър на една от първите битки за попадане в групите на най-комерсиалния турнир.

Според източници от съдийските среди Ковач е трябвало да свири един от плейофите за Шампионската лига в сряда, като дори имаше и предварителна информация, че е бил гласен да ръководи “Макаби” (Хайфа) – “Цървена звезда”. След постъпилата жалба от “Левски” до УЕФА обаче за двубоя в Израел бе избрана испанска бригада начело с Карлос дел Серо Гранде, който е ръководил мач на “Лудогорец” от 1/16-финалите в Лига Европа срещу италианския гранд “Интер”. На мача “Динамо” (Киев) – “Бенфика” бе назначен германският рефер Феликс Цвайер. Срещата “Карабах” – “Виктория” (Пилзен) бе поверена на Славко Винчич.

На плейофите във вторник вечер бяха назначени нидерландецът Дани Маккели на “Бодьо/Глимт” – “Динамо” (Загреб), англичанинът Майкъл Оливър на “Копенхаген” – “Трабзонспор” и италианецът Даниеле Орсато на “Рейнджърс” – ПСВ. И тримата главни съдии, както и Славко Винчич, са сред 12-те избраници на ФИФА от Европа за ръководещи по време на световното първенство по футбол в Катар в края на годината. В списъка с ръководещите на Мондиал 2022 е и Ищван Ковач. На първо четене румънецът понася временна санкция от УЕФА заради гафа на мача на “Левски”, като не се знае дали това може да има отражение и на по-високо ниво. Факт е, че още преди да обявят официалното си становище за жалбата от българския клуб, от евроцентралата елегантно извадиха от нарядите Ковач.

От “Левски” изпратиха на УЕФА доказателства, че играч на “Хамрун Спартанс” е навлязъл в половината на българския отбор при изпълнението на центъра след изравнителния гол за 1:1, впоследствие именно този футболист получава топката и я връща назад към Камензули, който насочи към опразнената от Николай Михайлов врата за 1:2 в 92-ата мин. Независимо от това обаче преиграване няма да бъде назначено. “24 часа” вече информира, че единствено последствие би имало за главния съдия и асистентите му.

Ако в по-генерален план в предстоящите три месеца се наложат някакви промени в списъка на ФИФА от общо 36 главни съдии за световното в Катар, е любопитно да се отбележи, че сред резервите е Георги Кабаков. Българинът беше в предварителния списък, но впоследствие не попадна във финалния.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ