„Червената“ Коледа вече е съвсем реална

цска1

Ха сега да видим дали по Коледа стават футболни чудеса! Стойчо Младенов, който изпадна в състояние да оспорват треньорските му качества, обвинявайки го, че набляга на словесната част, неочаквано получи втори тото шанс. А междувременно, волно или не, но точно навреме Гриша Ганчев поднесе много сериозен психологически подарък на треньора на ЦСКА. Това, че той декларира, че се е оттеглил и „вече не се занимавам с клуба“, а сега се появи с ясни и конкретни амбиции за нов стадион, би трябвало да активизира всички, които малко или много са свързани с ЦСКА.

С две думи: Ако днес червените не бият Арда в Кърджали, всички или хайде нека да е почти всички пожелания за червена Коледа ще се запътят към коша. Няма да попаднат вътре в контейнера, защото после идва домакинство с Лудогорец, което би се явило нещо като поправителен, който дава излаз на 2-3 точки разлика. Целта обаче е за няколко дни да няма никаква, абсолютно никаква разлика в точките.

А сега ето и подробностите, както обичат да казват в централните новинарски емисии по националните телевизии. Стойчо Младенов съвсем неочаквано получи подарък от Лудогорец, а може да се приеме, че е и от Пирин и изведнъж ЦСКА се върна в играта. Да, докато повечето професионални отбори вече са във ваканция и се стягат за празници, на „Армията“ всички са свикани под бойните знамена за последен годишен щурм. Не че последните два отложени мача с Арда днес и после с Лудогорец нямаше да бъдат изиграни, но изведнъж, само след 90-те минути лекция на орлетата срещу орлите, червената Коледа стана възможна и реална като перспектива. Хоризонтът в момента е много къс и само от Стойчо Младенов и футболистите му зависи дали ще им се получат празниците.

Това с държавата, това с директивите, това с терора над ЦСКА вече е на заден план. Дори и да прекали малко с ораторските си изяви, треньорът на червените има шанс да подплати всичко това с два стойностни мача, в които играта на отбора ще е последната претенция на запалянковците. Днес в Кърджали победата на армейците трябва да бъде постигната с цената на всичко, ама като казваме на всичко, ако се налага дори да бъде отменен мораториумът върху цената на тока, гласуван вчера от новото Народно събрание. Наясно сме, че червената част на България днес ще насочи всичките си импулси към „Арена Арда“, за да може ЦСКА да литне, да цъфне и да върже и каквото трябва да прави, но да си тръгне с трите точки към София. И тогава да видиш ти, Пенке ле, как без никакви допълнителни възмущения от страна на треньора – абе, къде е публиката, на „Армията“ в понеделник ще ври и кипи. Да, публиката обича победите. А още повече обича важните победи. А най-много обича победите, които носят трофей или изкачване на първо място.

Днес в Кърджали ЦСКА има зимен мачбол. Ако го вземе, треньорът ще изправи цялата мощ на публиката срещу най-големия враг, който от няколко години се казва Лудогорец и който сам казва – ела, Стойчо, изяж ме. Нали се сещате как всичко ще е съвсем различно при възможност ЦСКА да изравни по точки и дори при 3:0 (Пирин показа как стават тия неща) хората на Младенов могат да се изкачат на върха. От там вече ще е ясно, че през зимата червената снежна топка може да се превърне в лавина. И така Гриша Ганчев да се сдобие с още доза ентусиазъм да се бори с държавната вятърна мелница за решение за стадиона. А пролетта на ЦСКА да бъде отново с къс хоризонт.

Желю Станков/ „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ