Ботев (Пд) си хареса четирима от Черно море, само един с реален шанс да се озове в Коматево

Ботев Пловдив - Черно море, Даниел Димов, Па Конате

Цели четирима футболисти на Черно море са поискали от Ботев Пд, но накрая свели само до един, към когото интересът продължава да е факт, разкрива dsport.

Първоначално хора от ръководството на „канарчетата” са поискали основни играчи във всички линии на „Морето”. Става въпрос за десния краен бранител Виктор Попов, за централния защитник Влатко Дробаров, както за атакуващия полузащитник Родриго Енрике и централния нападател Евгений Сердюк – Жека. След като разбрали цената на четиримата в пакет, която е била над милион, от Ботев са решили да сведат избора си само до един – Сердюк. И подобна сделка изглежда малко вероятна, тъй като на „Тича” няма да се разделят с него за по-малко от 300 хиляди евро. От друга страна при евентуална раздяла с него, в Черно море ще останат без типичен централен нападател, което ще наложи търсене на такъв „на пожар” през зимната пауза.

На „Тича” едва ли ще отстъпят от исканата сума за всеки един от въпросните играчи. Първо те са основни титуляри, а и след сериозните изходящи трансфери на Мартин Минчев, Илиан Илиев – Младши и Курьор зад граница, ръководството на варненския клуб няма да прави компроси. Черно море ще гони до дупка третото място и при евентуален трансфер на някой от титулярите, ще се иска за него сума, за която би могъл да бъде привлечен негов равностоен заместник. „Моряци” и „канари” са с еднакъв брой точки под ЦСКА във временното класиране, което ги прави директни съперници за третото място. Няма как на „Тича” да продадат половин отбор, още повече на пряк конкурент.

Предвид силното представяне на „Морето” през този сезон, съвсем нормално е да има запитвания за играчи и от чужбина. По непотвърдена информация роден мениджър „мъти главата” на испанския полузащитник Пабло Гарсия за Полша, а плеймейкърът Родриго Енрике е обект на интерес от отбори от бившите съветски републики.

Със сигурност старши треньорът Илиан Илиев няма да е склонен да се раздели с нито един от въпросните играчи, защото осъзнава, че е сглобил в момента изключително хомогенен състав, с който би могъл да спечели бронзовите медали този сезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ