Порязаха жестоко младежите ни в Нидерландия

младежки_национален_отбор

Нидерландия обърна и срази България с 3:1 в квалификационен мач от група “Е” за Евро 2023 до 21 години. Младите “лъвчета” се нуждаеха от задължителна победа в Алмере, ако искат да се доближат до лидера Швейцария и да запазят шансовете си за класиране на шампионата на Стария континент, но за жалост отстъпиха на „лалетата“.

Титуляр за родния тим започна Силвестър Джаспър, който е израснал в Англия и е продукт на школата на Фулъм. Той води атаката в своя дебют заедно с Мартин Минчев (19) реализирал гола за младите „лъвчета“. Иан Маатсен (38) и Йошуа Зиркзее (46, 90-дузпа) на два пъти се разписаха след това за обрата на „оранжевите“. Младежите ни бяха ощетени при втория гол на домакините, тъй като преди паса към Зиркзее топката бе излязла извън очертанията на терена.

Двубоят започна с натиск на домакините, които очаквано притежаваха повече топката и в 13-ата минута пропуснаха да поведат, след като Геертруйда засече топката при центриране от корнер, но не намери целта. Малко по-късно Митко Митков опита удар от далечно разстояние, който не затрудни вратаря на домакините Шерпен.

В 19-ата минута младите „лъвчета“ поведоха в резултат с гол на Мартин Минчев след асистенция на Виктор Попов и удар от далечна дистанция, изненадвайки излезлия напред вратар Шерпен. Две минути след това „оранжевите“ можеха да изравнят след центриране от фаул и суматоха в нашата защита. Зиркзее опита удар от въздуха и вратарят Дамян Христов спаси с блестяща намеса, след което топката срещна гредата. Секунди по-късно Екеленкамп стреля от границата на наказателното поле, но отново нашият страж спаси.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

„Лъвчетата“ имаха страхотна възможност да удвоят в 37-ата минута, когато Виктор Попов получи хубаво подаване, успя да се пребори със защитник в оранжево, отправи изстрел, но топката премина на сантиметри покрай вратата. Натискът на домакините пък даде резултат минута по-късно, след като Фримпонг проби отдясно и центрира към Тимбер, който отправи опасен удар. Христов изби топката, но нахлулият Иан Маатсен изравни на празна врата за 1:1. В самия край на полувремето Филип Кръстев стреля от пряк свободен удар, но неточно и двата тима се оттеглиха при равен резултат на почивката.

Веднага след почивката нападателят на Байерн Йошуа Зиркзее вкара втори гол за „лалетата“ и направи обрата пълен. Ван де Вен центрира от аутлинията остро по земя наказателното поле и Дамян Христов успя да избие, но топката попадна в краката на Зиркзее, който се разписа на празна врата за 2:1. На повторенията ясно се видя, че при центрирането на Ван де Вен топката вече бе напуснала очертанията на терена и трябваше да бъде изпълнен удар от вратата, но в крайна сметка националите ни бяха ощетени.

В 58-ата минута Рейс центрира към нашето наказателно поле и Екеленкамп отправи удар с глава, но топката премина на сантиметри от страничния стълб. „Лалетата“ продължиха да доминират и в 71-ата минута Тимбер опита късмета си от дъгата на наказателното поле, но след удара му топката се отклони в напречната греда. Минута преди края на Атанас Чернев фаулира Екеленкамп в наказателното поле и Зиркзее реализира отсъдената дузпа, за да оформи крайния резултат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ