Чутовна глупост в Ботев! Часове преди реванша с ЦСКА, показаха на Керкез: Не си желан от лятото

7 Dni Sport01.05.2024
1

Ботев Пд е на път да се простреля в крака точно преди мача на сезона – реванша срещу ЦСКА за Купата на България. „Канарчетата“ имат идеалния шанс да се класират за финала след победата с 1:0 в София.

Типично по български, точно в този момент, в клуба се отвори поредната вътрешна война, която е на път да заличи този иначе добър сезон за „канарчетата“.

Треньорът Душан Керкез очевидно не влиза в плановете на ръководството за следващия сезон и то всячески се стреми да му покаже, че е нежелан на „Колежа“.

Това личи от думите на самия треньор. „Само аз пазя съблекалнята“, каза босненският специалист след загубата от Славия.

Зад тези думи се крие огорчението му, че той не получава никаква подкрепа от шефовете и най-вече от спортния директор Артур Платек.

Последните събития в клуба показват, че Керкез е нежелан заради различните цели. Началниците на Ботев искат на всяка цена участие в евротурнири, включително и с помощта на бараж.

Керкез искаше всичко – Купа на България и влизане в шестицата, за да срещне най-добрите отбори в първенството. Това промени изцяло отношението на ръководството на клуба към него. Ако през зимата всички бяха сигурни, че Керкез ще подпише нов договор и дори от Ботев обявиха примерен срок за него, сега вече нещата изглеждат по друг начин. Накратко позицията в момента е: „Ще видим!“.

Още една фраза на треньора показа, че има сериозно разминаване в целите. „Когато победихме ЦСКА, всички си помислихме, че спечелихме полуфинала. Не сме спечелили и седмото място. Има много време до Европа. Трябва да се мисли за всеки мач, всеки ден. Не всичко идва след една победа или един резултат. Идва най-важният мач за нас в сряда“, каза босненският треньор след 0:1 от Славия.

Според близки до ръководството на Ботев, причината за раздора между Керкез и шефовете е в лошата серия от втората част на пролетния сезон. Тогава Ботев записа поредица загуби, включително и унизителното 0:4 от ЦСКА в София, както и 0:2 от Лудогорец в Пловдив.

Именно неспособността на „канарчетата“ да се противопоставят на водещите тимове, плюс равенствата срещу ФКЦСКА 1948 и Славия в София, са са наклонили везните към раздяла с треньора, информира „Мач Телеграф“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ