Може да ви е последното оправдание на „Герена“, но не причинявайте това на Асен Митков!

7 Dni Sport01.05.2024
1

Ще изглеждаме по различен начин, когато Фабио Лима и Марин Петков се завърнат в игра… Това бе едно от извиненията на Николай Костов за негативната серия, която записаха „сините“ в трите поредни дербита.

Родният национал се завърна още във Варна, а след това бе титуляр и при 1:0 над Берое. Крилото Фабио Лима пък бе голямата новина от лагера на Левски преди дербито. „Ще играе, готов е“, радваха се треньори и фенове. В 25-ата минута обаче извинението „Лима“ се изпари. Бразилецът покри Санянг и то по детски начин. Спря и размаха ръка за засада. И от при условие, че това не е първата му среща у нас и знае добре, че трябва да гони докрай докато няма сигнал от главния съдия. А от тази ситуация стана ясно, че и играта във фаза защита е тъмна материя за него. Така логично се стигна и до издънка номер 2, когато трябваше да бъде преграда между „червените“ и Пламен Андреев, след като отбраната на Левски се изсипа в наказателното поле за статично положение, което явно не бе заучено толкова добре.

Перфектната буря! Така биха казали военните или политиците. И от „Герена“ паднаха в капан. Кофти капан. Този на извиненията. В България сме майстори да си намираме такива, но не си правим сметката, че това е нож с две остриета. Извинението може да те покрие, но най-често те прави за смях.

За добро или за лошо – на „Герена“ има още едно… Асен Митков. Левски не успя да вземе и 50% от мачове, в които той бе извън сметките на Николай Костов, след като се контузи при 3:0 над Етър. Явно е, че без него халфовата линия на „сините“ не е и на половина толкова ефективна.

А както казват специалистите – кажи ми каква е халфовата ти линия, за да ти кажа какъв ти е отборът! Охене и Мислович може и да са добра двойка срещу Славия и Берое, но не и срещу отбори от Топ 6. Там се иска нещо повече от добро владеене на топката и подаване. Трябват и биткаджии, които да действат и мръсно, ако се наложи. Левски обаче не успя да намери втори Андриан Краев. А най-лошото е, че сега Митков ще трябва да се върне с двоен товар от очаквания на гърба си. А това не е добре за него и не бива да му го причиняват. Може да прегори и дупката, която отвори да се превърне в бездна.

„Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ