Бивша националка аут от баскетбола заради участие в залози

960-600-teodora-dineva-shampion-ot-trojkata-v-indoneziia

Международната баскетболна федерация (ФИБА) наложи наказание на българката Теодора Динева. Доскорошната национална състезателка получи забрана за участие във всички дейности на ФИБА или свързани с нея такива, съобщават от родната централа.

Санкцията вече влезе в сила и е до 25 октомври 2026 година, а причината е нарушаване на Етичния кодекс и интегритет и участие в залози.

БФ Баскетбол също бе в сътрудничество и комуникация с ФИБА от началото на разследването на случая до получаване на официалното решение.

Федерацията подкрепя политиката на ФИБА и няма да толерира дейности, противоречащи на принципите на феърплея и честната игра, като ще продължи да предприема действия в борбата с нерегламентираните залози.

Във връзка с други продължаващи разследвания, ФИБА и БФ Баскетбол напомнят на всички играчи, треньори, съдии и лицензирани от федерацията лица, че все още могат да докладват, ако имат информация за нарушения.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ