ЦСКА подписва с трима, Гриша Ганчев ги привика в офиса

7 Dni Sport13.11.2021
Гриша Ганчев,

Поне трима основни футболисти ще преподпишат своите договори с ЦСКА преди зимното прекъсване в шампионата, пише „Тема спорт“.

Ръководните фактори на „Армията“ ще седнат на масата за преговори с Густаво Бусато, Юрген Матей и Брадли Мазику през декември. И тримата са твърди титуляри в състава на Стойчо Младенов, но контрактите им изтичат идното лято. Желанието на наставника е те да останат в тима и през следващия сезон, като с тях и агентите им вече е постигната принципна договорка.

Първите двама наскоро обявиха, че са много щастливи от живота в София и са категорични, че се чувстват добре в ЦСКА. Брадли Мазику пък все още не заявява ясна позиция, тъй като през лятото интерес към него имаше от клуб във френската Лига 1.

През тази кампания конгоанецът оставя противоречиви впечатления с представянето си, като редува силни с неубедителни изяви. Мазику и агентите му вече са положително настроени към очакваното предложение за нов договор.

Дори и да бъде постигнато споразумение с африканеца обаче, столичани ще опитат да привлекат още един футболист на неговата позиция през зимата. В момента на „Армията“ няма адекватна алтернатива на Мазику. Затова и постът ляв бек е сред обсъжданите за зимната селекция на клуба.

Желанието на Стойчо Младенов е през пролетта да разполага с двама равностойни футболисти на всяка позиция. Както вече се писа, „червените“ почти сигурно ще се разделят с Жуниор Нзила, който не попада в сметките на треньорския щаб.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ