Левски започна ударно в Лига Европа! Сините треснаха Ружомберок и сложиха край на черната серия

Левски Черно море 16

Левски стартира отлично в ерата „Петър Хубчев“, политайки в Европа. „Сините“ спечелиха с 2:0 гостуването на Ружомберок с попадения на Давиде Мариани и Паулиньо и направиха първата крачка към елиминирането на словашкия отбор.

Шанс да вкара гол имаше пред Станислав Иванов, който с индивидуален рейд си спечели позиция за стрелба в наказателното поле, но засуетяването му прати топката аут. В 13-ата минута нападателят на Ружомберок Стефан Герец бе намерен с центриране и стреля с глава, но топката прелетя встрани от „синята” врата. Секунди по-късно домакините реализираха гол. Петер Гар-Андрежли проби отляво и пусна успоредно по земя за Такач. Той, от своя страна, бе оставен непокрит пред голлинията на Миятович и отбеляза, но страничният-съдия вдигна флага си за засада.

Постепенно играта на терена се поизравни и Левски започна малко по-сериозно да атакува опонента след „горещи” инструкции от Петър Хубчев. Така дойде 36-ата минута, когато софийският тим дръпна напред в резултата. Тогава капитанът на „сините” Живко Миланов центрира отдясно топката за Давиде Мариани. Швейцарският халф на Левски бе оставен сам в наказателното поле, а той реши да стреля с глава и с гръб към вратата. За негов късмет вратарят на Ружомберок – Крайчирик, бе излезнал и с параболична траектория топката влетя във вратата му – 1:0 за Левски.

В самия край на първата част Паулиньо направи прекрасен рейд отляво, задминавайки Ян Масло. Бразилският техничар влезе навътре и бе блокиран да стреля, а топката отиде към Хали Тиам. Халфът на Левски стреля мощно от границата, но топката премина встрани от словашката врата.
Изключителен шанс за Левски се откри в 45-ата минута. Паулиньо елиминира съпротивата отляво на Ян Масло и проби навътре. Топката се дотъркаля към Хали Тиам, а халфът на „сините” отправи мощен изстрел, но за негово нещастие – неточен.
Втората част стартира бленувано за българския тим, който поведе с два гола в 51-ата минута. Тогава домакините изпълниха свободен удар, а топката бе изчистена напред и попадна в Станислав Иванов. Юношата на „сините” пусна скоростен пас по земя за Паулиньо, а Чурма се подхлъзна точно преди да блокира топката. По този начин бразилецът се откъсна и остана очи в очи с Крайчирик. Стражът на домакините бе елегантно залъган и на празна врата Паулиньо удвои аванса на Левски – 2:0.

Десетина минути по-късно Станислав Иванов бе изведен зад защитата на „розите”, но вкаралият от него гол бе отменен, тъй като позицията му бе нередовна. До края на срещата играчите на словашкия тим се изнервиха много сериозно, след като усещаха, че са безпомощни да направят нещо към вратата на Левски. Играта на Ружомберок загрубя и реферът бе принуден да покаже няколко жълти картона, за да поуспокои страстите на малкия стадион. Все пак в 85-ата минута Хашек можеше да намали резултата, но пропиля страхотна възможност за Ружомберок, а това бе последният важен акцент от срещата в Словакия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ