Радо Стойчев разказа за скандалите в Модена, с коя европейска сила е преговарял и защо България може да бие Бразилия

радостин стойчев

Волейболният специалист Радостин Стойчев е бил много близо до треньорския пост на националния отбор на Русия при мъжете. Това разкри самият наставник в предаването „Златният гейм” по DIEMA SPORT.

Радо Стойчев сподели, че е наясно, че е имало разговор между Силвано Пранди и Матей Казийски за завръщането на волейболиста при „трикольорите”.

Според бившия селекционер на България тимът ни има всички шансове да се класира за Олимпиадата в Токио 2020. Според Радостин Стойчев отборът на Бразилия в момента може да бъде победен от българите. Тимът ни е в Група А в квалификациите заедно още с Египет и Пуерто Рико. Срещите ще се проведат от 9-и до 11-и август, а нашата страна е домакин. Само първият отбор в потока взима квота за Игрите в Япония.

„Да, имам две официални предложения за следващия сезон, но предпочитам да изчакам, отговора ще го дам в края на сезона, ще изчакам всички възможности. В Италия нивото е това, което ме интересува, без да подценявам първенствата в Русия и Полша. Като приоритет ще бъде Италия. Да, става дума за клубен отбор в момента”, сподели Радостин Стойчев.

„Запознах се много добре с нивото на полското първенство, друго е когато си там, на място. Тогава ги изучаваш. Със сигурност треньорската кариера е това, което чувствам и мога. В Шчечин бях спортен директор, но ако мога, бих предпочел да бъда треньор. Основният спонсор там, който беше корабостроителница държавна, на практика не преведе никакви пари и клубът фалира”, коментира още наставникът.

„В Модена решението също ще е много дълго. Атаката беше организирана, това е единственият начин да не ми платят. Ако работодателят докаже работна вина на служителя, може да не му плати, но това ще трябва да се доказва в съда. Използвали са някои от играчите, това е дълга тема, такива дела, за съжаление, се точат с години.”

„Имах два неофициални разговора, без конкретно предложение. Да тренираш националния отбор на Русия е огромна привилегия и голямо признание за всеки треньор. Избраха Самелвуо, който е специалист-финландец, който работи в местното първенство, ще вземе руски паспорт и смятат, че е по-подходящият човек. Ако ми бяха предложили от Русия, щях да приема, но не са ми предлагали.”

Запитан за новия селекционер на България Силвано Пранди, Радо Стойчев коментира: „Аз по принцип никога не коментирам колегите си, не съм коментирал предишните. Пожелавам му само успех, за да може да реализира това, което иска, а националният отбор да има добри класирания. Аз знам, че Силвано Пранди и Матей Казийски са разговаряли, но не знам защо аз трябва да отговарям на този въпрос. Колкото и да се преговаря темата и да се връщам на този моето мнение е ясно и точно.”

„Добри са шансовете в квалификацията, Бразилия в последните години не е имал толкова небалансиран и нестабилен отбор, което обаче не означава, че няма отбор. Но в момента са преодолими. И България има потенциалът да го направи, другите два отбора са слаби. Най-важното е треньорът да е компетентен и да знае какво прави, да е професионалист. Някои хора са по-чувствителни и отдават повече внимание на медиите, важното е кой колко е компетентен. На мнение съм, че има много интересни състезатели в България, млади момчета с потенциал”, завърши Радостин Стойчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ