Любо не дава никой да припарва до отбора! Отсвири Петрович и Ганчев му намери нова работа

Люпко Петрович

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев отсвири легендата Люпко Петрович. Сърбинът е консултант на „Армията“, но след идването на Ел Голеадор неговата роля е повече от периферна.

Близки до отбора разкриха пред „България Днес“, че Петрович на няколко пъти е опитал да даде ценни съвети на бившия нападател, но те изобщо не са били възприети от треньора. Любо не се вслушва в мнението на Люпко и за стартовата единайсеторка на „червените“. Сърбинът също така е бил против освобождаването на опитния Станислав Манолев, който бе изритан от Пенев заради стар личен конфликт още при идването му на „Армията“. Любо и Петрович са имали спор и за бразилеца Евандро, който почти не получава шанс за изява. Според консултанта на „червените“ 22-годишният нападател е един от най-големите таланти в отбора, но въпреки това към момента изявите му са ограничени. Пенев на няколко пъти намекна, че само той ще решава на кого да разчита и никой не може да влияе на решенията му. Това е отличителна черта на Любо още от времето му като национален селекционер.

От своя страна Петрович бе назначен като консултант на „Армията“ с идеята да е ментор на предишния треньор Нестор Ел Маестро. Тогава сърбинът присъства на всяка тренировка на „червените“, обменя идеи с младия си сънародник, пътува с отбора и за лагера в Испания.

След идването на Пенев ветеранът все по-рядко може да бъде забелязан на „Армията“. При смяната на треньора Петрович призна, че не знае дали ще може да работи пълноценно с любимеца на „червената“ публика.

„Зависи – каза легендата пред ТВ +. – За мен е чест да работя с Любо. Има теми, които да обсъждаме, по които да говорим и да се съветваме. Полето за действие е негово, играчите са негови, решенията са негови. Аз съм тук, ако мога да помогна. Ако трябва, може да вземем заедно решения.“

До момента това не се е случило и решенията са изцяло на Пенев. Именно за това в последните седмици Петрович е командирован от ръководството да търси нови футболисти в чужбина, а с настоящия състав се занимава единствено Ел Голеадор. Треньорът не обръща голямо внимание и на наскоро назначения спортен директор Кристиано Джарета, когото нарича „италианеца“. Така основната функция на Петрович в бъдеще ще изглежда търсенето на нови таланти за ЦСКА.

71-годишният бивш треньор на „Левски“ от началото на годината наблюдава играчи в Португалия и Босна и Херцеговина, но засега трансфер не се очертава. До момента легендата докара в България единствено руандиеца Фитина Омболенга, с когото са работили заедно в Африка. Десният бек бе пратен да се адаптира и обиграва във втородивизионния „Литекс“, като не е ясно дали изобщо някога ще заиграе на „Армията“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ