С 12 милиона евро приход, ЦСКА вече е добра фирма! Време е да стане добър клуб

7 Dni Sport01.03.2019
христо стоичков, кирил десподов

От една зима до друга, от Антон Недялков до Мауридес, ЦСКА заработи малко над 12 милиона евро от трансфери!

На фона на ужсяващото ниво на родния футбол, на отвратителния му имидж и на затъването от години, цифрата звучи феноменално. Когато обаче говорим за марката ЦСКА някои неща са непреходни. Като тежеста й по цял свят.

Недялков и Десподов са продукти на Академия „Литекс“. Каранга и Мауридес са продукт на селекционерския гении на Стойчо Стоилов. Те обаче се нуждаеха от витрината „ЦСКА“, за да се превърнат в наистина лъскава стока. И да бъдт проддени за цената, която заслужават.

Очевидно е, ЦСКА вече е много добра фирма. Изчисти стари задължения, не трупа нови, купува стока, продава стока.

Време обаче добрата фирма ЦСКА да се превърне в добър клуб. И да запчне да печели не само на финансовия терен. Това е третият сезон на „червените“ след завръщнето в елита. Две втори места на друго място щяха да са страхотен резултат, но не и на „Армията“, където на всичкото отгоре калъфката е запазена за „сините“. А сега все по-често, да не кажем постоянно, взе да стои в Борисовата градина.

За ЦСКА и особено за Гриша Ганчев е особено важно този сезон да не завърши с трета поредна каъфка. Или не дай си Боже бараж за участие в Европа. Не, че ЦСКА няма да го вземе, но досега не е бил подлаган на такова унижение.

Оправданието „Лудогорец“ вече не върви. Факт е, че и там не могат да бият никого, но което е по-важно – не се и напрягат да го правят на всяка цена.

Оправданието „Любо Пенев“ или „Всички срещу Любо Пенев“ хваща засега дикиш, но скоро ще се изтърка. И ще дойде времето на задължителните победи. На задължителните купи и титли. Всъщост то отдавна е настъпило. И липсата на такива води до резултати там, където те не могат да бъдат манипулирани – публиката прогресивно намалява, ЦСКА за първи път от десетилетие не е най-гледания отбор в София!

Тези хора с червени шалчета не са фенове на фирмата, а на клуба ЦСКА. Те са гледали как ЦСКА продава Стоичков в Барселона, Любо във Валенсия, Костадинов в Порто. Но не са станали от ЦСКА, заради това, а заради онова, което въпросните играчи преди това са постигнали в клуба.

Всички продадени до момента от ЦСКА не постигнаха нищо. Ако не броим две победи над Лудогорец. Време е остналите да постигнат нещо, преди и те да бъдат продадени.

ПП: И знаете ли? Феновете са готови още една година да ходят на стадиона и да ползват химически тоалетни, но да видят отбора си шампион. Т.е. ремонтът на „Армията“ няма как да е алиби за четвърта нулева година.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ