Брутален Любо разкости БФС, Боби и съдиите: Изпълняват се поръчки и се пречи на ЦСКА! Вълшебната тройка на „Тича” го доказа!

Любослав Пенев пресконференция 5

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев говори емоционално пред медиите преди мача с Ботев Враца утре, като основната му тема бяха съдиите, БФС, Боби Михайлов и съдийството при 0:2 от Черно море.

”Футболната ни действителност си продължава по същия начин и не се променя. Нещата се усложняват. Всички тези проблеми идват от футболния съюз. Ние не напредваме, а затъваме. Президентът на БФС и неговите помощници не помагат, а бичуват, наказват, линчуват българския футбол. Страдат всички, най-вече децата, които утре искат да играят футбол. Страда съдийството, което е жесток проблем. Реферите трябва да бъдат изключително отговорни, а те пречат на футбола. Според мен има инструктаж и се свири начин, по който устройва определени хора. Давам ви конкретен пример с нашия мач с Черно море. За първите 20 минути тази вълшебна тройка трябва да покаже един червен и  три жълти картона. Ние тепърва ще се срещаме с този проблем и понеже ЦСКА е основен конкурент не му се позволява да играе. Главният съдия и едно ниско момче, което беше от другата страна – страничния, не позволиха да се играе футбол. Не знам какво да очаквам утре. Коментират се футболисти, треньори, отбори, къде коментираме съдиите!? 90 минути този човек позволи да се игра един свободен футбол, закъсня с картоните, застраши здравето на футболистите. Делегата ми праща четвъртия съдия да ми каже, че не ми се виждал баджа?! И какво е написал после в доклада?! Перфектно съдийство? Този мач няма как да го загубим, ако няма пряка намеса от тези трима съдии. Няма как и наравно да завърши. Това пречи, не трябва съдиите да са водещите фигури и да изпъкват с решенията си. Те, ако отидат в Европа, няма да ги поканят пак, ако ги видят как свирят в България. Хората имат ВАР, огромни скандали за 1-2 грешки. Тука си мълчим и крием. Кога ще ги решаваме тези проблеми!? Едни ги устройва това, по-малко хора не ги устройва. Този главния спира 3-4 контраатаки, които са ни реални шансове за гол и ни дава фаул! Топката е в нас, дава авантаж и продължаваме! При една такава контраатака, фаул за противника и гол от засада… И всичко идва от шапката, от БФС, от Боби Михайлов. Той казва, че футбола е на добро ниво, а не гледа мачовете даже и по телевизията. Той пътува по чужбина и гледа. К’во лоби в УЕФА?! Лъжа и измама. Като бях национален селекционер му казаха, че не искам да ми пречат, но не искам и да ми помагат. Да не се връщам назад, но какви фаулове и дузпи срещу нас ни свиреха?! Лъснатата ябълка на БФС е лъсната и луксозна отвън, а отвътре е изгнила от лукс и алкохол. Това ще свърши зле! Нямат право съдиите да се подиграват с труда на треньорите и футболистите, те трябва да са незабележими на терена. Не се отива към разрешаване на проблема. Това ръководство на БФС не е направило нищо за футбола 15 години, нищо за школите. Това ли е съдията-депутат, който не можеше да чете? Не го обиждам, но той явно не чете и правилника. Те ощетяват българския футбол, отбори, треньори и децата ни до най-малките. Да не говорим за корупция и уредени мачове! Цяла седмица във Варна се говори, че ЦСКА няма да победи и целият град го знае това. Разследвайте кой нарежда, аз не съм полицай.

Темата съдии не се отразява никъде и нищо не се прави. Като стана президент на БФС, аз мога да изчистя всичко. Някой ден ще се случи. Говоря хипотетично – месец, два, година, две. Не съм се отказал и не виждам нищо лошо в това. Имам си работа, треньор съм на ЦСКА

Знаех, че голът е от засада. Човекът от телевизията ме пита подготовка, трансфери, а не ме пита за засадата. Това е нормално, въпросите са му спуснати.

Искам да обсъждам отбора и как играем, а не съдиите. В цял свят грешат, но тук е прекалено много. Застрашават здравето на футболистите, а това е инвестиция на клуба.

Нашите съдии не са лоши, в Европа свирят добре и там са много внимателни. Там са много тихички, стъпват леко, аз ги наблюдавам. Могат да свирят добре, но въпроса е защо в България правят обратното?!”

One comment

  • фен

    18.02.2019 at 17:30

    На кривата ракета космоса и пречи! Тоя само с мрънкане ще се оправдава. Може да е бил добър футболист, но е тъп и не става за треньор!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ