Любо: Може последен да знам за новите в ЦСКА. Италианец е новият ми шеф? Ок!

Кирил Динчев, Любо Пенев

Любо Пенев коментира представянето на ЦСКА срещу Черно море и промените, които предстои да направи в отбора. Той засегна и темата със спрягания за нов директор Кристиано Джарета и селекцията на „червените”.

”Изгледах мача още два пъти и видях доста неточности, неща, които правят впечатление. Ще говорим и по тази тема, защото е сериозен проблем в родния футбол. Играхме добре в много моменти, в други – не чак толкова. Притеснителното като начало е неточното позициониране в тактическата постройка, която тренирахме през седмицата. Това е разбираемо, защото тя е нова за тях. Аз ги коригирам и го правя през цялата седмица. Трябва и време, и търпение. Това не е само видео в залата, а работа и на терена. Ще мине време и ще подредим пъзела, сигурен съм.

Който е гледал мача, ще види доста добри неща – подобряване в проценти, промяна на тактическа постройка, промяна на позициите на различни футболисти. Имам различни изисквания към всяка линия. Спокоен съм, защото виждам, че имам футболисти с много добри качества, които пасват на моята идея за агресивен, комбинативен футбол, близко пред противниковата врата.

Писаха се някои неща, но нека ръководството отговори с какви функции ще бъде натоварен Кристиано Джарета. Разбрал се е за спортен директор? Ок, добре. Нищо не казвам, може някои неща по-късно да стигат до мен. Основната ми задача е отбора, а структурата – на ръководството. Аз съм доволен и щастлив от хората, с които работя.

В очакване сме всички на нови попълнения. Когато има нещо официално, ще разберете. Много пъти се случва и журналистите да знаят преди треньора, има го това нещо.  Няма да коментирам постове, но имаме нужда от футболисти, които да вдигнат нивото на конкуренцията, трябват ни по двама силни играчи на всеки пост. Това е много важно за ЦСКА.

Ако не вървят нещата – а аз съм убеден, че ще вървят – кой го отнася? Треньорът. Аз съм ок да има директори, но аз съм човекът, който носи спортно-техническата отговорност и го знам много добре.”

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ