Треньорът на Берое Любо Минчев: Възродихме се срещу страхотен отбор

7 Dni Sport10.02.20190
любо Минчев

„Първо искам да поздравя играчите, че в такъв труден момент намериха сили, физически и психически, да издържим срещу един от най-добрите отбори в НБЛ. Поздравления за противника също. Те са страхотен отбор. Радостно е, че вкарвахме много, но и успяхме да покажем онази защита, която ни липсваше в предходните 2 срещи. Радостен съм, че издържахме. Имахме много къса ротация“, коментира старши треньорът на баскетболния Берое Любомир Минчев след победата над Балкан с 89:80 точки в среща от последния, 18-и кръг от второто завъртане в НБЛ.

„Това беше изключително важна победа за нас. Щастливи сме, че стигнахме до успех срещу толкова силен противник като Балкан. Доволни сме, защото наистина бяхме изпаднали в някаква мини криза. Надявам се, че това ще ни повдигне настроението и ще избягаме от грешките, които допуснахме. Може би допуснахме подценяване срещу Ямбол и Черно море, но това е недопустимо. Концетрацията, с която излязохме днес на игрището беше добра и трябва да я поддържаме“, заяви баскетболистът на Берое Тихомир Желев.

източник: facebook.com/pg/NBLBulgaria/

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич сподели: „Загубихме, защото играхме наистина срещу силен противник. От друга страна на подобно ниво да допускаш подобни грешки е недопустимо. Просто нямам думи. Беше бедствие. Берое се представиха на много високо ниво. Направиха някои ротации по време на играта, които честно казано бяха лишени от логика, но ние просто не успяхме да се възползваме. В заставането до човека, в пробиването ние просто не намирахме вярното решение. Домакините разполагаха тази вечер с двама невеорятни стрелци, които изковаха техния успех.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ