Тити Папазов е доволен след Самоков: Левски вече твърдо е на първо място

7 Dni Sport10.02.20190
баскетбол - Тити Папазов

Левски Лукойл победи Рилски спортист с 95:93 точки в Самоков в отложен мач от 16-я кръг на Националната баскетболна лига, а треньорът на „сините“ Тити Папазов коментира, че съперникът е показал характер.

„Рилски спортист е много добър отбор и когато един отбор минава през трудности, той става още по-мотивиран и сплотен. Контузията на Гуджино прави ситуацията при домакините още по трудна и се отразява на отбора, но пък се радвам за Васов. Това момче, местно, заслужава да играе. Нормално, и аз да бях на мястото на Удо, и аз щях да заложа на по-опитните, но мисля, че след днешния мач Васов си заслужи мястото на терена, защото се видя, че в него има потенциал и може да даде възможности за по-широка ротация при външните играчи на Рилски, особено при контузията на Данчо и болестта на Евгени. Иначе добър мач“, заяви Папазов.

„Отборът на Рилски спортист показа характер и се върна след изоставане. В третата част мачът бе равностоен, а в последната четвърт смятам, че се отрази по-голямата ни ротация. Имаме 6 човека с 10 и повече точки. Очаквахме,че лидерите при домакините ще са Златин Георгиев и Мартин Маринов, които отбелязаха важни кошове от трудни позиции. Тук е много трудно място за играене, защото когато дойде Левски, и залата е много мотивирана, и играчите на Рилски винаги дават максималното от себе си в тези мачове. Точно за това се радвам, че в последно време печелим мачовете си тук, а и че вече сме твърдо на първо място преди последното завъртане“, коментира още Тити Папазов.

Баскетболистът на Левски Христо Захариев пък заяви: „Получи се интересен мач. Отборът на Рилски играе силно вкъщи, а и по традиция тук се играе трудно и се радвам, че победихме. В началото успяхме да натрупаме преднина, но Рилски бързо я заличи и от там мачът стана интересен и завързан. В края беше добре, че си вкарахме фаловете, защото домакините отбелязаха доста тройки, с които за малко не обърнаха мача. Радвам се, че спечелихме в крайна сметка и успяхме да затвърдим първата позиция.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ