Най-добрият ни плувец спрян за участие в супер турнир за 4 млн. долара!

антъни иванов

Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) изпрати покани до ограниен брой от най-добрите 82 състезатели в света, които ще вземат участие в първото издание на Световните серии. Надпреварата е с общ награден фонд 3,9 милиона долара.

Сред поканените е и топ плувецът ни Антъни Иванов. Българското торпедо в бътерфлая е един от 45-те мъже, представители на 15 държави, които са били в плановете на световната централа за учстие. Той обаче е принуден да откаже уникалната надпревара заради обучението си в САЩ.

„Да, аз имам покана за Световните серии, но не мога да участвам в тях. Турнирът е комерсиален и се плува за пари, а заради стипендията ми за университета, нямам право на такива състезания”, разкри за Novsport.com Антъни Иванов.

Веригата ще се състои в три турнира и в нея сили ще мерят олимпийски, планетарни и европейски шампиони, както и световни рекордьори.

Покани са изпратени до 45 мъже от 15 държави, както и 37 жени от 17 страни, но за сега ФИНА не е обявила официално избраните.

Първият кръг на Световните плувни серии ще се състои в китайския град Ханджоу (27-28 април), където се проведе последното световно първенство на малък басейн през декември 2018 г. Вторият турнир ще е две седмици по-късно (11-12 май) в Будапеща. Третият ще е в Индианаполис (31 май-1 юни).

Любопитното е, че няма да се плуват дълги дистанции. В гърба, бруста и бътерфлая дисциплините са 50, 100 и 200 м. В свободния стил от 50 до 400 м. Ще има и четири щафети.

„Това ново състезание дава чудесна възможност на големите звезди да покажат красотата на плувния спорт, но и да вкараме още шоу елементи в нашия календар. Тази верига по отличен начин допълва състезателната година – първо започват Световните серии, после е първенството на планетата и накрая Световната купа“, не скри ентусиазма си президентът на ФИНА Хулио Малионе.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ