Балкански съперници за България в група В на Евро 2019, еврошампионът също е сред тях

Волейбол - националки на България с Иван Петков

Волейболистките на България попаднаха в балканска група за предстоящото европейското първенство 2019. Потокът събра четири държави от Балканите, а съперници на „лъвиците“ ще бъдат две от най-силните страни в региона и на Стария контитент – европейският шампион Сърбия и бронзовият медалист Турция от първенството през 2017 година. Двете страни играят също и в елита на Волейболната лигата на нациите. Четвъртата страна от Балканите е Гърция. Състазателките от южната ни съседка правят завръщане на европейска сцена – след 18-годишно отсъствие – от 2001 г. насам.

Останалите опоненти на българките в група А са Франция и Финландия. Двубоите ще се проведат в турската столица Анкара.

Група В пък противопоставя Полша, Италия, Белгия, Украйна, Португалия и Словения. В група С шпаги кръстосват Унгария, Холандия, Хърватия, Азербайджан, Румъния и Естония. Група D среща домакините от Словакия, Русия, Германия, Беларус, Испания и Швейцария.

За втората фаза на шампионата се класират първите четири тима от всяка група, като следват директни елиминации. Съперници в тази фаза ще бъдат класиралите се тимове от група А срещу тези от група С, и съответно отборите заели първите четири места от група В срещу група D.

Европейското първенство ще се проведе от 23 август до 9 септември в четири държави – Турция, Полша, Унгария и Словакия. Четвъртфиналните двубои ще се играят в Турция и Полша. Финалната четворка е в Анкара.

Церемонията се проведе в турския мегаполис Истанбул, в двореца „Сепетчилер“, на Златния рог. Събитието бе открито от президента на ЦЕВ Александър Боричич, речи произнесоха и президентите на федерациите на държавите домакини.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ