Курорт №1 в България отново приема Световното

Пламен Вълков Цеко Минев Георги Бобев Виктор Гичев

За юбилеен десети път курорт №1 у нас Банско ще приеме стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини, предаде репортер на БГНЕС. Състезанията ще са три на брой и ще се проведат на 22, 23 и 24 февруари 2019 г. Първият старт е Алпийска комбинация (Супер-Г и слалом). Следва Супергигантски слалом на 23-ти, за да завършим с Гигантски слалом на 24-ти. Всички стартове са при мъжете. Участие в трите старта се очаква да вземат всички най-добри алпийци на планетата. Те ще дойдат директно от Оре (Швеция), където на 17.02 приключва Световното по ски. Още в първия ден от програмата ще стане ясен и първият носител на малката световна купа за сезона – по Алпийска комбинация.

Подготовката на пистите за Световната купа в Банско ще започне на 9 февруари под ръководството на Виктор Гичев (шеф на състезанието) и Валентин Стефанов (шеф на трасетата). По пистите ще работят 180 човека. Генерални спонсори на голямото събитие са Fibank, A1, „Ауди“ и „Дженерали“, които осигуряват около 50% от бюджета. „Приемаме отново Световната купа, което е признание за нас като федерация и за България като организатор на спортния събития от най-висок ранг“, започна председателят на БФСки Цеко Минев.

„Имаме три състезания, което е голямо предизвикателство за нас, защото не са много другите курорти, които имат толкова стартове. Влизаме в елита“, настоя Минев. Той заяви, че стартовете от Световната купа са естествено продължение на провелите се у нас световни първенства по худ. гимнастика, волейбол и се надява държавата да помогне с финансирането. /БГНЕС


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ