Етър хвана Канарите в капана и изскочи шести! Балъков преподаде тактически урок на Белия!

Ботев-Етър40

Етър победи абсолютно заслужено с 1:0 Ботев Пд и изскочи на шесто място в Първа лига. Болярите надделяха с попадение на Румен Руменов в края на първата част, а в течение на целия мач тактическият замисъл на Красимир Балъков остана неразгадаем за Николай Киров и домакините тотално неутрализираха нападението на Канарите, което не създаде нито едно чисто голово положение!

Двата отбора се захапаха в здрава битка от първия съдийски сигнал и логично положения пред двамата вратари почти нямаше. Етър стоеше по-компактно на терена и успяваше да разиграва повече топката, което доведе и до първият сериозен шанс в 27-та минута. Центриране на Димо Атанасов бе слабо изчистено в краката на Аласана Мане, който веднага пусна към Румен Руменов. На 7-8 метра от вратата халфът заложи на силата и разтресе напречната греда, вместо да прати покрай Даниел Кайзер. В 34-та минута Мане бе принудително заменен от Никола Колев, а три по-късно бе отменен гол на Ботев. Късо разиграване при статично положение изведе Густаво Афонсо сам на аутлинията и той центрира на втора греда, където Кристиан Димитров върна пред вратата за Стивън Петков и той с глава вкара в мрежата. Голът не бе зачетен, тъй като кълбото бе напуснало пределите на терена при високия пас към Димитров.

Минута преди края на полувремето Етър поведе след отлична работа на халфовете в собствената половина. Те първо отнеха топката, а след това Георги Сърмов с параболичен дълъг пас изведе Иван Стоянов зад отбраната на пловдивчани. Опитният футболист овладя в наказателното поле, пребори двама съперници и пусна за Руменов на дузпата. Този път играчът с №8 не трепна и хладнокръвно прати в мрежата за 1:0.

На почивката Николай Киров пусна Серкан Юсеин на мястото на Радослав Терзиев и младежкият национал веднага оказа влияние върху играта – Ботев започна повече да задържа топката, създаде и повече комбинации в половината на съперника. Канарите можеха да оползотворят страхотна контраатака в 52-та минута, но Димо Атанасов блокира последния пас към Стивън Петков.

В 62-та минута постепенно нападение завърши с мощен удар на Лъчезар Балтанов, който прати топката покрай гредата. Малко след това за втори път бе отменено попадение на Петков, като този път голмайсторът на Ботев бе в засада. Иначе той овладя красиво на гърди и от воле прониза Христо Иванов от 7-8 метра. В 70-та минута Тодор Неделев стреля директно от пряк свободен удар от над 30 метра, но летежът на топката бе прекалено дълъг, за да затрудни стража на домакините. 15 минути преди края звездата на „жълто-черните“ пробва и от 25 метра, но този път прати на метър над гредата.

След 60-та минута Ботев установи пълен контрол над топката и натисна Етър дълбоко в неговата половина, но сериозните положения пред вратата на Болярите така и не идваха. В 89-та минута Канарите можеха да измъкнат равенството след рейд и опит за остър пас на Крис Добрев, който рикошира в крака на бранител и прехвърли Христо Иванов. На голлинията обаче Иван Скерлев изби с глава и спаси трите точки за „виолетовите“, които вече имат 24 в актива си и са еднолично на шестото място с 3 аванс пред Черно море и Локо Пд. Ботев остава пети със своите 26, но може да изостане сериозно от четвъртия Берое, който има с една повече и от 15 ч. играе с аутсайдера Верея.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ