Илиан Илиев взе да свива знамената за мача с ЦСКА: БФС ги фаворизира! Пуснахме молба, но…

7 Dni Sport22.05.2024
Черно море - ЦСКА, Илиан Илиев

Наставникът на Черно море Илиан Илиев даде да се разбере, че има опасения, че БФС не се отнася еднакво към неговия тим и големия му съперник утре в битката за второто място – ЦСКА.

Пуснахме молба до Спортно-техническата комисия на Футболния съюз. Желанието ни беше нашият мач с ЦСКА да бъде заменен с този между ЦСКА 1948 и Ботев (Пловдив), двете срещи са близко във времето. Днес се играят два мача от първата шестица, които започват в 16:00 и 18:30 часа, въпреки че и към тях има голям зрителски интерес, както казаха за нашия с ЦСКА. И се получава така, че играем един ден по-късно, мачът е по-късен, тръгваме от София в 23:00 часа, ще се приберем във Варна в 5:00 часа сутринта в петък, а в неделя имаме следващ мач. Със сигурност не сме равнопоставени. За да има равнопоставеност, мисля, че беше нормално да се съобразят, че нямаме физическа възможност да прелетим до Варна и да се възстановим за следващата среща, имайки предвид, че играем в четвъртък. Разочаровани сме. Едни се оправдаха с телевизията, други с програмата и големия интерес. Мисля, че в 17:45 часа зрителският интерес нямаше да е толкова спаднал, но не ни е за първи път да го правим това нещо. Лошото е, че имаме след по-малко от два дни мач.

Националният селекционер каза, че не очаква да се повтори резултата от двубоя с Лудогорец – 4:0.

Не трябва да се заблуждаваме. Очаква ни изключително труден мач утре. Надявам се и футболистите да го оценяват като такъв. Най-важното нещо е да не приемаме, че това е някакъв мач на сезона, финал и т.н. Както казах, два дни по-късно имаме следващ двубой. Трябва да изиграем мача освободени от напрежение – да, трябва да бъдем агресивни, но да не влизаме във „филм“, че едва ли не целият сезон на Черно море зависи от тези 90 минути. Какво и да се случи в този мач, има утре и никой не може да отмени това, което направихме досега.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ