Шампионът бит и прегазен в Пазарджик! Треньорът: Това е основният ни конкурент за титлата!

хебър

Хебър (Пазарджик) записа впечатляваща победа с 3:0 (25:15, 30:28, 25:22) над шампиона по волейбол на България Нефтохимик 2010. „Жълтите“ изиграха може би най-добрият си мач през сезона, в който най-силното им оръжие бе сервисът – 9 аса! Във втория гейм те наваксаха сериозно изоставане от 13:18, което дойде и след 11 грешки от сервис, но в крайна сметка пречупиха шампиона и триумфираха в зала „Васил Левски“.

„Започнахме тежко на посрещане и това повлия в първия гейм. Във втория стабилизирахме, но в третия допуснахме 2-3 грешки в ключови моменти. Изпуснахме шанса си във втория гейм. Липсва ни лидер на полето. Има проблясъци от Жоро Петров, но ще трябва време да се изгради играч, който да казва „Дай да направим двоен или троен блок“. Има още много неща да стават в първенството, една загуба нищо не е. Имаше много хубави моменти и не мога да упреквам момчетата, въпреки че никога не е приятно да загубиш. Още нямат самочувствието и лидерските качества, дори чужденците ни са на по 20 години. Играем добре, но когато някой трябва да реши нещата, се получават ето такива неща. Хебър са добър отбор, който играе добре до момента. В лицето на всеки съперник виждам някой, който иска да ни бие. Ако не играем концентрирано, можем да загубим и от по-слаб отбор. От това, което виждам, Хебър е основният ни съперник“, анализира треньорът на бургазлии Найден Найденов.

„Играта ме удовлетворява и взехме важни три точки. Нямаше индивидуалности, а отборна игра. Непредизвиканите грешки са нещо, което ще виждаме през цялото първенство. Взимаме гейм след 11 грешки от сервис и общо 15, което означава, че сме се преборили с характер. Не е логично след такъв силен първи гейм да прави толкова грешки във втория. Във всички елементи стояхме добре и спечелихме срещу пряк конкурент за призовите места. Ключовият момент беше първия гейм, Нефтохимик не  бил толкова безпомощен от години. Другото беше доиграване. Отборът има характер и може да направи нещо голямо. Нефтохимик днес не можа да покаже играта си, но тепърва имаме доста мачове да изиграем. Видяхме, че имаме сили да ги побеждаваме. Не мисля, че е нормално да отправяме някакво послание толкова рано през сезона, има много променливи. Много е високомерно да се мисли за титла на такъв етап“, каза треньорът на победителите Атанас Петров.

В другия мач днес Монтана спечели с 3:0 (25:20, 25:21, 25:14) срещу Дея Спорт.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ