След историческия си успех Алберт се закани това да е само началото!

алберт попов

Водещият ни алпиец Алберт Попов пренаписа историята на българските ски днес в Леви (Финландия). На пистата „Леви Блек“ 21-годишният софиянец стартира с №75 в първия манш и след перфектно каране завърши 22-ри и така за първи път намери място в топ 30 за втория манш. В него Алберт също кара много добре и зае 20-о място в крайното класиране, с което спечели и 11 точки за Световната купа, в която участват над 10 000 алпийци от цял свят.

„Чувствам се супер, коментира след днешното състезание Попов. – За втория манш бях развълнуван, но не се присетнявах. Може би бях малко предпазлив във финала, но в трудната стръмна част карах много добре. След състезанието всички участници ме поздравиха за класирането. Те знаят кой съм и вече все по-често ще ме виждат в топ 30 на Световната купа“.

За Попов днешният старт бе едва девети за Световната купа, като той бе и най-младият завършил състезанието, и то с най-задния стартов номер.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ