„Марка“ полудя по Георги Петков: 42-годишният хит на България влезе в историята на европейския и световен футбол (СНИМКА)

георги петков славия

Испанското издание „Марка“ отдели специално внимание на вратаря на България Георги Петков. 42-годишният страж на Славия стана най-възрастният футболист играл за националния отбор при равенството 1:1 с Кипър в петък, а испанците пишат и, че изобщо е най-старият вратар-национал в Европа! Петков подобрява с 2 месеца рекорда на ирландеца Илайша Смит, който през 1936 година играе за родината си на 42 години и 6 месеца.

Само трима футболисти пък са играли за националните си отбори в Европа на по-сериозна възраст от Георги Петков – 45-годишните  Василис Хатципанагис от Гърция и Били Мередит от Уелс и 48-годишният „елин“ Йоргос Кудас. Вратят на Славия е близо и до световнитят рекорд за най-възрастен вратар, който се държи от египтянина Ел Хадари. Фарид Мондрагон пък игра за Уругвай до 43-та си година.

„Марка“ разкрива и, че в мача на Славия срещу Хайдук (Сплит) в Лига Европа, Петков е станал вторият най-стар игра в евротурнирите след американеца Брад Фридъл.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ