Браво, Гришо! Димитров се съвзе след три сервис-гейма на нула и е в следващия кръг в Пекин

Григор Димитров Гаранти Коза 2017 (20)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров тръгна успешно на ATP турнира в Пекин. Световният №8 се разправи със 7:5, 6:3 с американеца с култово име Тенис Сандргрен, който е под №59 в света. По програма хасковлията трябваше да играе с Райън Харисън, но той получи травма и така Сандгрен се изправи срещу българина.

Гришо като цяло доминираше в целия мач, който можеше да затвори и далеч по-бързо, ако не бе изпуснал преднина от 5:2 в първия сет. С три сервис-гейма на нула Сандгрен си върна увереността, но това нямаше как да му помогне за спечелването на сета и класата на Димитров си пролича в последните два гейма, които той спечели спокойно.

Вторият сет започна с експресна преднина от 3:0 за българина, който след това спечели своите две подавания и пазеше сили при тези на Сандгрен. При 5:3 Гришо бе сервиращ и той се възползва максимално от това, затваряйки бързо мача.

В следващия кръг противник на Григор Димитров ще е Душан Лайович.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ