Нов шок за ЦСКА! След като спечелиха дело във ФИФА, лицензът пак е застрашен! КАС отново решава съдбата на клуба!

1

Драмите около лицензирането на ЦСКА за европейските клубни турнири приключиха тази пролет, но днес от официалния списък с изслушвания в Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана става ясно, че правото на „червените“ да играят в първенството е директно заплашено от бившият им футболист Сивард Спрокел!

Холандецът, който претендира, че има да получава 1 милион евро заради няколкомесечният си престой на „Българска армия“ през есента на 2012 г., през април използва организацията на професионалните футболисти FIFPro, за да заведе иск срещу ЦСКА заедно с още шестима свои бивши съотборници при „червените“.

Делото явно вече е стигнало до КАС, а още през пролетта от FIFPro обявиха, че ако ЦСКА не се разбере с бившите си играчи и не им изплати дължимите суми, лицензът на „червените“ ще бъде отнет.  От обявеното име на делото – „Сивард Спрокел срещу ФИФА и ЦСКА“, става ясно, че вече 35-годишният защитник е загубил на първа инстанция и затова се е обърнал към КАС.

Случаят ще бъде разгледан от арбитража на 1 ноември.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ