ЦСКА отказа да унищожи Левски, би го колкото да го боли, но аха да счупи глупомера

payimage-624630

ЦСКА победи с 3:1 Левски в третото вечно дерби за сезона!

Червените унищожиха гостите през първата част, когато се оттеглиха на почивка с 3 гола. След нея обаче допуснаха един и в крайна сметка изпуснаха да победят с огромен резултат.

Нещо повече, безхаберните втори 45 минути можеха да донесат на Левски дори реми, но сините направиха множество пропуски, а и Густаво Бусато бе безгрешен.

В шестата минута ЦСКА-София организира атака по левия фланг. Амос Юга намери Матиас Фаетон, който пробва късмета си от границата на наказателното поле, но бе доста неточен.

В 14-ата минута Хосе Кордоба допусна грешка в наказателното поле и Джонатан Линдсет му я отне, като напредна, но Кристиан Димитров скъси дистанцията и възстанови притежанието за Левски.

Две минути след това се стигна до първата опасност за „сините“. Фабио Лима проби отдясно и центрира към Рикардиньо, Юрген Матей изчисти, Марин Петков свали топката към Джавад Ел Джемили, който шутира в левия страничен стълб.

В 17-ата минута Цунами изведе добре Рикардиньо, който бе изпуснат от Браян Кордоба и нанесе удар по земя към далечния ляв ъгъл, но покрай вратата на Густаво Бусато.

В 24-та минута ЦСКА поведе. Санянг получи добра топка отляво, овладя и подаде към Каранга. Топката бе избита от защитник на сините, но попадна в Скарпем, който с остър удар отбеляза.

Малко по-късно червените направиха бърза контра, но без тя да донесе ефективен завършек.

В 36-та минута Скаршем проби, огледа се и подаде на Линдсет, който от 17-18 метра забоде топката в мрежата.

Осем минути по-късно Кареасо вкара трети гол за своя отбор и разликата стана класическа.

В 46-ата минута Фернандо Каранга опита да прехвърли Пламен Андреев, но вратарят улови.

Секунди след това Евертон нанесе първия точен удар за „сините“, но той бе лесно уловен от Густаво Бусато. В 48-ата минута Джавад Ел Джемили пое топката и стреля, но бе блокиран. Левски натисна и в 49-ата минута Цунами напредна, стреля, Бусато спаси, стигна се до добавка на Мислович, който стреля и бразилският страж пак спаси.

В ситуацията играта бе спряна заради това, че Марин Петков и Сейни Санянг сблъскаха главите си, като Георги Кабаков се забави с надуването на свирката. Това доведе до принудителна сменя – Брадли де Нойер влезе на мястото на Санянг.

В 55-ата минута се стигна до най-сериозното положение на сметката на Левски. Патрик-Габриел Галчев проби през центъра и намери Евертон, който залъга и стреля, а Де Нойер изчисти току пред голлинията. При последвалия корнер Джавад Ел Джемили стреля директно, но Бусато изби.

В 59-ата минута Линдсет изведе Каранга по левия фланг, той продължи към Скаршем, а Андреев спаси удара му. Дори да бе паднал гол, той нямаше да бъде призант заради засада на бразилския нападател.

Натискът на Левски си каза думата и в 61-вата минута „сините“ върнаха един гол! Вендерсон Цунами предостави великолепно центриране на Асими Фадига, който с едно докосване елегантно засече топката в мрежата на Густаво Бусато – 3:1!

Две минути след това гол на Фернандо Каранга не бе признат заради засада. Бразилецът прати топката в мрежата след разбъркване при корнер.

В 78-ата минута Тибо Вион центрира от свободен удар в близост до тъч линията, Пламен Андреев увисна и Амос Юга нанесе удар, но покрай вратата на „сините“.

Две минути след това Левски организира постепенно нападение, завършило с неточен удар на Евертон.

Във втората минута на продължението Левски бе близо до гол, но Бусато се намеси сигурно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ