mt разкри: Разследване в Левски, заради второто полувреме срещу Славия

Футбол - Левски - Славия

Какво се случи през второто полувреме със Славия? Този въпрос си задават шефове и треньори на „Герена“. Причината е рязката амплитуда в представянето на „сините“ при победата с 2:0. През първата част символичните домакини смазаха съперника си по всички показатели. След това обаче все едно ги нямаше на терена. За капак един по един играчите на Костов започнаха да искат смени. В 88-ата минута пък Келиан ван дер Каап и Патрик-Габриел Галчев рухнаха на терена и гледаха към скамейката с надежда, че могат да бъдат заменени. Но Костов вече бе изчерпал правото за ново освежаване на състава.

„Трябва да видим къде бъркаме“, обяви самият треньор след мача. И той, а и Галчев признаха, че имало умора през втората част.

Според запознати един от асистентите на Николай Костов – Тимур Скорих – отдавна вече не се радва на това благоразположение, с което бе посрещнат при първите си няколко месеца на „Герена“. Скорих е кадър на Шахтьор, но методите, по които се работи там, явно не са толкова подходящи за родната действителност. А това важи и за някои от иновациите, с които впечатли шефовете на „Герена“.

Самият Костов също се вкара в беля заради опитите да „чисти“ главите на играчите йога. И в крайна сметка тези заниманията вече се провеждат по желание, а не задължително за всички.

Самият Костов пък бе упрекван, че дава прекалено големи почивки – от по 2-3 дни. Някои смятат също така, че решението му да се лиши от дългите и традиционни бягания също може да се окаже фатално за „сините“. Макар да се смята, че това може да бъде компенсирано във фитнеса. И ако в миналото Скорих успяваше да си издейства всичко, което искаше за своята работа, то сега е започнал все по-често да чува „не“.

Някои от управата смятат, че на „Герена“ сбъркаха и с контролата със Спортист, която се игра миналата събота. Проверката бе направена след 2 тежки тренировки, а освен това Костов нямаше възможността да ползва в нея юноши, след като тя съвпадна с мач на втория тим от Югоизточната Втора лига. Така играчи като Охене трябваше да влизат отново в игра в последните минути. И това нямаше как да не им се отрази. На „Герена“ има и мнение, че вина за това състояние може да има и в лекарският щаб, който да не успява да възстанови играчите така, както би трябвало за тим, чиято цел е да печели всеки мач и с тотален превес над съперника.

Отговорите на тези въпроси трябва да бъдат дадени бързо, защото предстои гостуване на Лудогорец, където Левски няма право да излезе по „капли“ през втората част, а след това е битката на битките с ЦСКА-София./ „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ