Левски стопира продажбата на Кордоба до Копа Америка, тогава ще иска големи пари

Лудогорец - Левски, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап, Спас Делев

Левски смята да забави продажбата на централния си защитник Хосе Кордоба, от Герена се надяват участието на Панама в турнира Копа Америка да повиши цената на играча.

Най-титулуваният футболен турнир на национално ниво в Америка и тази година ще се проведе с участието на отборите от зона КОНКАКАФ, а панамските национали заедно с Хосе Кордоба се класираха благодарение на доброто си представяне в лигата на нациите в Северна Америка, като завършиха в Топ 4, което им дава право на участие на Копа Америка.

Последният мач за 3-4 място загубиха от Ямайка с 0-1, игран късно снощи.

Първенството ще се стартира на 23 юни, а Панама се намира в група C, където водач е отборът на САЩ, а останалите два отбора са Уругвай и Боливия. При евентуално излизане от групите и успех в директните елиминации Кордоба и компания ще имат ангажименти в турнира почти до средата на юли. Водещите трансферни сайтове оценяват защитника на 3,5 млн евро в момента, но „сините“ се надяват сблъсъци с играчи като Нунез от Ливърпул и Пулишич от Милан да повишат цената на играча.

През  зимния трансферен прозорец липсваха оферти за национала на Панама, но сега нещата могат да се променят, стига Хосе да запази формата си и да се предпази от контузии. Левски се подсигури все пак с нов защитник предварително, привличайки Хоакин Фернандес от Атенас.

От  „Герена“ правят сметка и за сумите, които се изплащат за участието на всеки национален играч на голяма първенство. В Катар например се взимаха по 10 хиляди долара на ден, считано от деня на стартиране на подготовката до отпадането на отбора от турнира. Разбира се тук вероятно сумата ще е по-малка, но добре дошла за попълването на клубния бюджет.

 

 

 

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ