TS: 50-те крачки на Ел Маестро до титлата! Най-важната – след 12 дни и след това… Лудогорец

ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА, Нестор Ел Маестро

ЦСКА записа четири поредни победи – една за Купата на България и три в Първа лига, а това свали малко или много напрежението от Нестор Ел Маестро. Треньорът на „червените“ се оказа корав поне по отношение на оцеляването си начело на тима, след като феновете от доста време искат оставката му и нерядко скандираха за това от трибуните.

Причина за това не са толкова резултатите, защото цифрите сочат, че под негово ръководство ЦСКА е спечелил 72,46% от възможните точки, което е доста солиден резултат. Атаките към работата на сърбина, който има британско самосъзнание, са свързани със стила на „червените“ и най-вече с факта, че при него отборът не може да спечели дерби мачовете. Нестор Ел Маестро доказа отново това на „Тича“, където ЦСКА загуби от Черно море. По-важно от поражението беше, че отборът игра ужасно срещу варненци и реално не показа никаква амбиция, идея или поне малко футбол за победата.

ЦСКА смачка коравия отбор на Ботев Пловдив с 4:0 в последната си официална среща, а този успех дойде след добър футбол. Тук е мястото да отворим една скоба, за да споменем за плача от Ботев срещу съдията в срещата… Ще използваме думата „срамен“, за да го обрисуваме, защото когато си загубил с 0:4, е по-добре да търсиш проблемите при себе си, а не да се оправдаваш със съдията, атмосферните условия или каквото и да е.

Да се върнем на Ел Маестро. Въпросът към днешна дата е дали той ще успее да се надскочи в оставащите мачове до края на сезона и ЦСКА най-после да стигне до мечтаната титла. За целта „червените“ трябва да победят Лудогорец в баражите, защото всичко друго са само празни приказки. Тук дори не включваме дербито с Левски, което директно влиза в графата „задължителни победи“. Съперникът от „Герена“ се раздели с най-голямата си звезда Уелтън, бяха продадени още няколко от най-добрите футболисти, а отделно Андриан Краев е отстранен от отбора. ЦСКА е категоричен фаворит в сблъсъка с Левски на 7 април, а един успех в този мач ще е отлична прелюдия за битката с Лудогорец, която със сигурност ще е решителна за титлата.

„Армейците“ спечелиха точно 50 точки под ръководството на Ел Маестро от началото на първенството. При този треньор отборът не прави грешки срещу отборите, които са след златната среда на таблицата. Казват, че именно в такива мачове се печели титлата, макар че това отдавна не е особено вярно. Ако все пак го приемем, значи ЦСКА вече е направил 50 крачки към мечтания трофей, остава Ел Маестро и отборът му да блеснат в дербитата.

Христо Георгиев/ „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ