Лудогорец сложи край на серията на ЦСКА, Моци подпали скандал след последния съдийски сигнал

1

Лудогорец спечели с 1:0 дербито на петия кръг в Първа лига срещу ЦСКА и сложи край на серията от 4 поредни победи от началото на сезона на „армейците“. На собствения си стадион в Разград Орлите се наложиха с попадение на Вандерсон през първото полувреме. „Червените“ изиграха слабо първо полувреме и нелошо второ, в което стигнаха и до греда след изпълнение на Тиаго от пряк свободен удар. Отворената игра на тима на Нестор Ел Маестро пък позволи на футболисти на разградчани да изскочат на три пъти сами срещу Витаутас Черниаускас, но вратарят се справи на ниво във всяка от ситуациите.

Първата опасност дойде още в 11-та минута, когато Марселиньо стреля опасно от пряк свободен удар, но Черниаускас показа класа и изби. „Червените“ отговориха с удар с глава на Стивън Перейра, при който топката прелетя опасно близо до гредата.

В 21-та минута Лудогорец наказа колективна грешка в отбраната на ЦСКА. Вандерсон получи дълъг диагонален пас по тревата и избяга от Лясков. Бразилецът бе спрян от Черниаускас, който блокира изстрела му, а после тръгна да гони отбитата топка. Вратарят на „червените“ се отказа на границата на наказателното поле и това даде шанс на Вандерсон да се обърне и с параболичен удар да прати в опразнената врата за 1:0.

„Армейците“ не успяха да намерят начин да затруднят Броун до края на полувремето, а и Лудогорец се задоволи да запази крехката си преднина.

Второто полувреме предложи доста повече емоции. ЦСКА тръгна по-масирано в предни позиции в търсене на изравнителен гол и Мауридес можеше да го отбележи с глава в 49-та минута, но стреля над вратата. Разградчани чакаха своите шансове на бързи контраатаки и такъв имаше още в 51-та минута, когато Кешеру изведе Мисиджан сам срещу Черниаускас, но холандецът стреля прекалено слабо. Стражът се ориентира добре 8 минути по-късно и заедно с помощта на бранителите си успя да неутрализира изскочилият сам срещу него Вандерсон. Кешеру опропасти още една ситуация в 64-та минута, когато засече от въздуха центриране на Сисиньо, но отново Черниаускас показа рефлекс и изби в корнер.

В 77-та минута Тиаго изпълни красиво пряк свободен удар вдясно от Броун, а фалцираната топка кацна върху гредата. Две минути по-късно Малинов стреля от въздуха след подаване на Лясков, а топката срещна ръката на Недялков в наказателното поле, което остана незабелязано от съдиите. 90 секунди по-късно Броун направи подарък, от който „червените“ не се възползваха. Той улови центрирана топка и опита да я изрита напред, но уцели в гръб Светослав Дяков. Кълбото се озова в Евандро, който без да се замисли прати параболично към вратата, но я прехвърли. Едвин Джеси пък се ядоса, тъй като бе сам на границата на наказателното поле.

В първата от трите минути продължение Мауридес отмъкна топката от Дяков и от 25 метра стреля мощно към горния ляв ъгъл на Броун, но топката профуча покрай сглобката на гредите.

След последния съдийски сигнал Козмин Моци подразни феновете на ЦСКА с жест, а Мауридес го видя и скочи да търси обяснение. Разпалилите се страсти бяха потушени след около половин минута с помощта на почти всички футболисти на терена и хора от двата щаба.

С победата Лудогорец събра 10 точки и се изкачи до третото място, като изостава на две от ЦСКА и на три от лидера Левски.

ЛУДОГОРЕЦ – ЦСКА 1:0
1:0
 Вандерсон 21

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Броун, 4. Сисиньо, 30. Моци, 3. Недялков, 6. Натанаел, 18. Дяков, 10. Кампаняро (72 – Горалски), 88. Вандерсон, 84. Марселиньо (90+2 – Терзиев), 93. Мисиджан, 28. Кешерю (76 – Лукоки)

ЦСКА: 30. Черниаускас, 27. Секулич, 25. Перейра, 5. Бодуров, 14. Лясков, 15. Малинов, 6. Пинто, 16. Бикел (46 – Джеси), 19. Десподов (70 – Евандро), 20. Тиаго (77 – Манолев), 9. Мауридес

Снимка: Спортал


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ