Само в 7DS: Ботев Пд работи по две схеми за раздяла с Н’Донгала! Вижте коя е предпочитаната от канарчетата

Ботев-Верея10

Пътищата на Ботев Пд и Дуде Ндонгала ще се разделят. Одисеята на френското крило на Коматево почти сигурно ще приключи още в близките дни. 23-годишният офанзивен халф се превърна в персона нон грата в клуба заради постоянните си своеволия. Той разгневи всички, след като пробва да  си издейства ваканция, но не я получи и симулира контузия преди мача с Берое.

Треньорът Николай Киров вече не иска и да чуе за него, като няма намерение да разчита на него. Той не попадна в групата на жълто-черните за Битката за Пловдив срещу Локо. Ръководството също вдигна ръце от опърничавия французин. Той има действащ договор с канарчетата за още една година, т. е до лятото на следващата година.

Ръководството на Ботев Пд в момента работи по 2 две схеми за планираната раздяла с Ндонгала, научи 7DniSport.bg. Едната е договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие. Другият вариант е Дуде да премине в друг клуб, по възможност от чужбина, а канарчетата да се договорят с новия му отбор за споделяне на правата върху него, което означава пловдивчани и бъдещият тим на французина да си поделят по 50% от сумата при следващ трансфер на крилота. Шефовете на Ботев Пд предпочитат да се случи втората опция, която все пак ще гарантира приход на канарчетата от раздялата с опърничавия футболист, макар  и това да не се случи веднага, разбра още 7DniSport.bg.

За целта обаче агентът на Ндонгала трябва максимално бързо да намери отбор, който да приюти клиента му. От друга страна канарчетата искат нещата около раздялата с Дуде да не се бавят. Затова още утре е възможно да има развитие по казуса, твърдят запознати.

Жълто-черните не само ще успеят да се разделят с футболиста, който лази по нервите на всички, но и ще спестят известна сума от бюджета за заплати. По наша информация Ндонгала прибира по 3000 евро месечно в Ботев Пд. Реално сумата няма да бъде спестена, защото канарчетата привлякоха Антонио Вутов от Удинезе, а предстои да се подсилят и с бразилския краен защитник Джонатан Перейра. Жълто-черните дори ще извадят сума отгоре за заплатите на последните двама.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ