Лудогорец мачка в efbet Лига след пролетно отпадане в Европа

7 Dni Sport26.02.2024
Лудогорец - ФК ЦСКА 1948, Отбор

Лудогорец е абсолютен фаворит в днешния сблъсък с Берое под Аязмото. Въпреки отпадането от Сервет, разградчани едва ли ще допуснат колебание. Нещо повече, статистиката сочи, че след приключване на пролетната еврокампания орлите мачкат у нас.

В първия такъв случай, елиминирането от Валенсия на осминафиналите в ЛЕ през март 2014 г., зелените надиграват категорично Литекс у дома с 3:0. През 2017-а, когато отпадат от Копенхаген, пак в Лига Европа, те отнасят Верея с 4:0 в Разград. Година по-късно, след като стават жертва на Милан в ЛЕ, на домашната сцена следва победа с 3:1 над Ботев Пд в Коматево.

През пролетта на 2020-а ситуацията е малко по-различна заради пандемията. Дни след отпадането от Интер, Лудогорец трябва да играе с Арда на „Лаута“. Заради очаквани резултати от тестове за COVID-19 след завръщането на тима от Милано, двубоят с кърджалийци е отложен. Така следващият за първенство е разгромът над Дунав Русе на „Хювефарма Арена“ с 5:1 на 8 март. Интересното е, че на 5 март орлите са отстранени на четвъртфинал за купата от Левски след дузпи на „Герена“.

И все пак Лудогорец има една засечка в Първа лига и тя е срещу сините. Преди година, след драмата с дузпите срещу Андерлехт, шампионите не успяха да победят Левски на „Герена“ – 1:1.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ